Hírek

Eladják az FTC-ingatlan egy részét

A magyar állam értékesíti a Ferencvárosi TC Üllői úti ingatlanának azt a részét, amelyre nincs szükség a nemzetközi mérkőzések megrendezésére alkalmas stadion építéséhez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a nemzeti fejlesztési miniszternek kell megvizsgálnia az arra jogosult szervezet bevonásával a piaci alapon történő értékesítés lehetőségeit az Üllői út 129. és a Könyves Kálmán körút 34-36. szám alatt található ingatlan nemzetközi normáknak megfelelő futballstadion építéshez szükségtelen részét illetően, és neki kell meghoznia a szükséges döntéseket a vizsgálat eredménye alapján.

Emellett a nemzeti fejlesztési miniszternek gondoskodnia kell a labdarúgó-stadion létesítéséhez szükséges terület sporttevékenységet szolgáló hosszú távú hasznosításáról.

A kormány friss döntésével a december 23-i határozatának egy részét vonta vissza. Akkor úgy foglalt állást, hogy az ingatlanegyüttest 50 évre a Fradiváros Vagyonkezelő Zrt. vagyonkezelésébe adja. Az elmúlt év végén a kormány úgy foglalt állást, hogy az állam ötmilliárd forintért visszavásárolja az FTC-ingatlant a tulajdonos Kevin McCabe-től.

Olvasói sztorik