Hírek

Ideiglenes stadionban játszana az FTC

A Ferencváros csapata inkább egy Népligetben felhúzott, ideiglenes lelátókkal megerősített pályán játszaná hazai mérkőzéseit az Albert Stadion átépítése alatt, minthogy máshol bérleti díjat fizessen.

Kapcsolódó cikkek

Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az egyik sporttelevízió reggeli műsorában azt mondta, ha a Ferencváros számára értéket tudnak teremteni, akkor sokkal inkább arra kell költeniük, minthogy bérleti díjat fizessenek – írja az MTI.

Emlékeztetett arra, hogy a Kubatov Gábor klubelnökkel való beszélgetései során vetődött fel olyan terv, hogy a labdarúgócsapat a Népligetben játssza hazai mérkőzéseit az Albert Stadion átépítése alatt.

– A Népligetben rendbe tennénk a gyepet, és egy ideiglenes stadiont húznák fel, hat-nyolcezres lelátórendszerrel, amelynek a nagy része később is ott maradna. Ez a pálya a visszaköltözés után a második számú együttesnek, és az utánpótláscsapatoknak lenne az otthona, s így nekik nem kellene feltétlenül az új Albert Stadion centerpályáján játszaniuk a mérkőzéseiket – mondta Orosz, aki hozzátette, hogy egy másik szóba jöhető megoldás a Puskás Stadion lehet, mivel azt a jelenlegi helyzet alapján mégsem építik át. Szóba kerültek más NB I-es csapatok stadionjai is, még olyanok is, ahová biztosan nem költözne a Ferencváros. A vezérigazgató szerint végignézik a lehetőségeket, s a számok alapján hozzák majd meg a döntést, de szívesebben költenének fejlesztésre, mint bérleti díjra.

Orosz Pál beszélt még arról is, hogy a Ferencváros számára eddig pozitív szaldót hozott a téli játékoseladások és vételek mérlege. Még maximum két-három új labdarúgó érkezésére lehet számítani, köztük egy korábban Magyarországon játszott külföldi játékoséra, de további konkrétumokat nem árult el erről. A vezérigazgató szerint a csapat számára az első hatba kerülés a realitás a bajnokságban, s hozzátette, Détári Lajos vezetőedző hosszú távon, egy többségében fiatal magyar játékosokból áll, támadó szellemű együttest szeretne építeni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik