Hírek

Aczél Zoltán nem álmodozik a fociról

„Amikor lezáródik ez az ügy, akkor el kell elfelejtem, hogy magyar vagyok, és el kell hagynom az országot.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A háromnapos szigetszentmiklósi szerepvállalása után először szólalt meg a nyilvánosság előtt Aczél Zoltán, aki gyanúsított a bundaügyben. Az edző az origo.hu oldalon adott hosszabb interjút, amelyben kifejtette, az NB II-es SzTK-Erima vezetői átgondolhatták volna, mennyire fog működik ez a dolog, mielőtt odahívták…

– Nem szívesen beszélek erről az ügyről, azzal együtt, hogy továbbra is minden elismerésem az ügyvezető Potoczki Tamásé, aki, ismerve a múltamat, maximálisan bízott bennem – magyarázta Aczél Zoltán. – Sokáig beszélgettem vele, mire úgy döntöttem, hogy elvállalom, de azonnal megindult ellenem egy véresszájú hadjárat a sajtó részéről. Két napon át gyaláztak olyan emberek, akik próbálnak újságot írni, bár volt ellenpélda is.

A távozásával kapcsolatban kifejtette, hogy tudomásul vette a szigetszentmiklósi vezetők véleményét, és mivel nem akarta, hogy hátrányba kerüljön a klub, meghozta a döntést.

– Nem én mentem oda egy hirdetőtáblával a hátamon, sőt a munkámat is otthagytam miatta – itt arra utalt Aczél Zoltán, hogy eljött a REAC Sportiskolától. – Mindenesetre arra jutottam, hogy jobb volt nekem az a csönd, ami a szerepvállalás előtt volt, és persze az egyéb konzekvenciákat is le kellett vonnom. Aki ártatlannak érzi magát, az dolgozni akar a szakmájában, nem akar elmenni hegesztőnek. Ha valaki kilenc éves korától negyvenhat éves koráig benne van a fociban, erre tette fel az életét, ebből vannak a diplomái, az nyilván nem is tud egykönnyen váltani. De ne tűnjön ez panaszkodásnak, maradjunk annyiban, hogy keresem a lehetőségeket.

A REAC, a Siófok, a Diósgyőr és Haladás korábbi vezetőedzője elmesélte, neki is vannak pozitív, előrefelé gondolkodó periódusai, bár jelenleg nem ez a jellemző.

– Vagyok annyira intelligens, hogy lássam, mire számíthatok. Őszintén szólva nekem az a megoldás kínálkozik, hogy amikor lezáródik ez az ügy, akkor el kell elfelejtem, hogy magyar vagyok, és el kell hagynom az országot. A másik pedig az, hogy elfelejtem ezt a szakmát, és ez a döntés is egyre közelebb áll hozzám – jelentette ki Aczél Zoltán. – Az biztos, hogy ha két héttel ezelőtt hívott volna fel, akkor sokkal bizakodóbb nyilatkozatot adok, egész jó hangulatban voltam. Két hete nem volt csömöröm a focitól, most viszont már nem álmodozom róla. Ennél lejjebb nincs, nem tudom, hogyan lehet még jobban sárba tiporni egy embert. Páran maradtak mellettem, de felnőtt fejjel szerintem mindenki tudja, hogy működik ez. A család még erősebben kötődött hozzám a bajban, és pár barát is kiállt mellettem, de a többség, ha bajban vagy, csak még lejjebb taszít. Igaz, az utca emberétől sose kaptam semmi rosszat, ők ugyanis nem hülyék. Egyszerű lett volna hátramenni a kertbe, és kiásni az elrejtett pénzt, de amikor hátramentem, nem volt mihez nyúlni. A tartalékok csak egy darabig tartottak, és mivel ártatlan vagyok, nem is nagyon lehettek rejtegetett tartalékaim – mesélte az edző az origo.hu oldalon.

Olvasói sztorik