NB II

Aczél Zoltán visszatért!

Az NB II-es Szigetszentmiklós csapatánál Zoran Kuntics munkáját segíti, de nem ülhet le a kispadra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Potoczki Tamás, az SzTK-Erima ügyvezetője január 2-án, szerdán azt nyilatkozta a Rangadó.hu érdeklődésére, hogy az NB II Nyugati-csoportjában szereplő felnőtt csapat szakmai stábja nem bővül a közeljövőben, Zoran Kuntics vezetőedző munkáját a jövőben Borsos Vilmos segíti majd. Ehhez képest…

– Még a vádemelés sem történt meg Zoli ügyében, nekünk pedig nagy szükségünk van a munkájára – mondta a Bors című napilap hasábjain néhány nappal később Potoczki. – Természetesen utánajártunk, foglalkoztathatjuk-e, s kiderült, hogy ennek semmi akadálya. A magánvéleményem az, bolond, aki nem alkalmazza Aczél Zoltánt, akinek tapasztalatára nem csak a felnőtt csapat mellett számítunk.

A 45 éves Aczél Zoltánt a Haladás vezetőedzőjeként 2011. november 30-án bilincsben vitték el a Videoton elleni Magyar Kupa-meccs után, majd kilenc napot előzetes letartóztatásban töltött. A Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszabályzata szerint gyanúsítottként nem dolgozhat a szervezet versenyrendszerében, tehát nem ülhet le a kispadra a meccseken, ugyanakkor edzést nyugodtan tarthat, azt senki nem tilthatja meg neki, illetve klubjának sem. Eddig lakhelyén, Veresegyházon a megyei első osztályú csapat szakmai igazgatója, illetve Rákospalotán a REAC Sportiskola egyéni képzésért felelős edzője volt, mostantól pedig Kuntics segítőjeként a Szigetszentmiklós másodedzője.

– Aczél Zoltánra volt szükségem, ő kell ahhoz, hogy elérjük csoportunkban az ötödik helyet, s biztosan ott legyünk jövőre az egycsoportos másodosztályban. A búcsú háromszázmillió forintos kiesést jelentene, ezt nem engedhetjük meg magunkat – nyilatkozta a Blikk című napilapnak Potoczki Tamás, aki a szakemberrel kapcsolatban hozzátette, az ördöggel is cimborálna a bennmaradásért. – A megegyezés előtt Zoli írásos nyilatkozatban, vallomásban közölte velünk, mivel vádolhatják. Amennyiben a januári, bírósági iratismertetésen ugyanazt halljuk vissza, akkor biztosak vagyunk benne, hogy sok embernek kell majd bocsánatot kérni tőle.

Aczél nem nyilatkozhat a bírósági iratismertetésig, a vezetők a tárgyalásig nyilatkozatstopot rendeltek el számára, és addig csak költségtérítést kap a klubtól. Kinevezésével egyelőre a Magyar Labdarúgó Szövetség sem foglalkozik bővebben.

– Zoli tizenkilenc csapatért felel majd, fiatalokért is. A szülőkkel közöltük a döntésünket. Ha bárkinek ez nem tetszene, elviheti tőlünk a gyermekét – tette hozzá Potoczki Tamás. – Őt is megilleti az ártatlanság vélelme, vagy, ahogy Zoran Kuntics vezetőedzőnk fogalmazott, mindenkinek jár a bocsánat, egy új esély. Klubunkban egyébként van egy terjedelmes etikai kódex, ezt Zolinak is be kell tartania.

Olvasói sztorik