NB II

Aczél Zoltán máris távozik!

Rangadó
Rangadó

2013. 01. 05. 18:01

Az edző nem szeretné, ha miatta kellemetlen helyzetbe kerülne a szigetszentmiklósi csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány nappal ezelőtt az NB II Nyugati-csoportjában szereplő SzTK-Erima vezetői úgy döntöttek, hogy Aczél Zoltánt alkalmazzák edzőként. A szakember és a klub közötti megállapodásnak volt egy szóbeli záradéka, amely szerint a korábban fogadási csalással összefüggésbe hozott tréner bármikor felmondhat, amennyiben úgy érzi, hogy a munkavállalással támadásnak teszi ki az egyesületet, illetve a többi szigetszentmiklósi szakembert. Szombat délután Aczél Zoltán a következőket nyilatkozta a klub honlapján:

– Nagy köszönettel tartozom a szigetszentmiklósi klubnak, hogy ebben a nehéz helyzetben lehetőséget biztosított nekem a munkára – kezdte a 45 éves edző, aki Veresegyházon és a REAC Sportiskolában is tevékenykedik. – Hálás vagyok azért, hogy a nehézségeket is vállalva felkértek arra, hogy dolgozzak az egyesületnél. Az elmúlt napokban komoly támadások érték a klubot amiatt, mert bíztak bennem, és figyelembe vették az ártatlanság vélelmét. Semmiképpen nem szeretném, ha az SzTK-t sérelem érné, hiszen valóban sokat tett értem ez az egyesület, de most azzal segítek a legtöbbet, ha távozom, ezért a felmondás mellett döntöttem. Nem szeretném, ha miattam kellemetlen helyzetbe kerülne a csapat, amely remélem, bekerül az első ötbe, és jövőre is az NB II-es mezőny tagja lesz.

Az eseményekkel kapcsolatban Potoczki Tamás, a klub ügyvezetője is megszólalt.

– Nincs más lehetőségem, mint megérteni és elfogadni Aczél Zoltán döntését – magyarázta a klubvezető. – Annyit mindenképpen szeretnék még hozzátenni, hogy ha bizonyosodik az ártatlansága, akkor visszavárjuk őt, mert jó szakembernek tartjuk. Nem aggódom amiatt, hogy ez a mögöttünk hagyott pár nap zavart okozna a csapaton belül, hiszen Zoran Kuntics kiváló szakember, aki képes megvalósítani a céljainkat és Várhidi Péter, sportigazgatóval közösen kiválóan dolgoznak majd együtt.

Várhidi Péter eddig nem szólalt meg az eseményekkel kapcsolatban, ám a korábbi szövetségi kapitány is elmondta véleményét az ügy lezárásáról a klub honlapján.

– Két részre kell bontanom a mondandómat, mert szakmailag semmi problémám nincs Aczél Zoltánnal, aki egy felkészült remek szakember – szögezte le Várhidi. – Viszont annak én sem örültem, amilyen támadásokkal szembesülnie kellett a klubnak, így megkönnyebbülést jelent számomra, hogy felelős döntést hozott. A mindennapjaink a továbbiakban nem szólhatnak másról, csak a felkészülésről és a munkáról, hiszen nagy céljaink vannak, amelyeket nem lesz egyszerű megvalósítani.

A tragikomikus ügy kommentárjaként legyen elég annyi, hogy a Rangadó.hu biztos forrásból tudja, hogy a szigetszentmiklósi vezetők a karácsony előtti hetekben keresték meg Aczél Zoltánt, bőven volt tehát idejük végiggondolni, mit vállalnak az alkalmazásával, és mire számíthatnak a média hiénái részéről…

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hungary's Marton Eppel (front) vies with Portugal's Fabio Coentrao during the FIFA World Cup 2018 qualification football match between Hungary and Portugal in Budapest on September 3, 2017. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.