NB II

Aczél Zoltán máris távozik!

Az edző nem szeretné, ha miatta kellemetlen helyzetbe kerülne a szigetszentmiklósi csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány nappal ezelőtt az NB II Nyugati-csoportjában szereplő SzTK-Erima vezetői úgy döntöttek, hogy Aczél Zoltánt alkalmazzák edzőként. A szakember és a klub közötti megállapodásnak volt egy szóbeli záradéka, amely szerint a korábban fogadási csalással összefüggésbe hozott tréner bármikor felmondhat, amennyiben úgy érzi, hogy a munkavállalással támadásnak teszi ki az egyesületet, illetve a többi szigetszentmiklósi szakembert. Szombat délután Aczél Zoltán a következőket nyilatkozta a klub honlapján:

– Nagy köszönettel tartozom a szigetszentmiklósi klubnak, hogy ebben a nehéz helyzetben lehetőséget biztosított nekem a munkára – kezdte a 45 éves edző, aki Veresegyházon és a REAC Sportiskolában is tevékenykedik. – Hálás vagyok azért, hogy a nehézségeket is vállalva felkértek arra, hogy dolgozzak az egyesületnél. Az elmúlt napokban komoly támadások érték a klubot amiatt, mert bíztak bennem, és figyelembe vették az ártatlanság vélelmét. Semmiképpen nem szeretném, ha az SzTK-t sérelem érné, hiszen valóban sokat tett értem ez az egyesület, de most azzal segítek a legtöbbet, ha távozom, ezért a felmondás mellett döntöttem. Nem szeretném, ha miattam kellemetlen helyzetbe kerülne a csapat, amely remélem, bekerül az első ötbe, és jövőre is az NB II-es mezőny tagja lesz.

Az eseményekkel kapcsolatban Potoczki Tamás, a klub ügyvezetője is megszólalt.

– Nincs más lehetőségem, mint megérteni és elfogadni Aczél Zoltán döntését – magyarázta a klubvezető. – Annyit mindenképpen szeretnék még hozzátenni, hogy ha bizonyosodik az ártatlansága, akkor visszavárjuk őt, mert jó szakembernek tartjuk. Nem aggódom amiatt, hogy ez a mögöttünk hagyott pár nap zavart okozna a csapaton belül, hiszen Zoran Kuntics kiváló szakember, aki képes megvalósítani a céljainkat és Várhidi Péter, sportigazgatóval közösen kiválóan dolgoznak majd együtt.

Várhidi Péter eddig nem szólalt meg az eseményekkel kapcsolatban, ám a korábbi szövetségi kapitány is elmondta véleményét az ügy lezárásáról a klub honlapján.

– Két részre kell bontanom a mondandómat, mert szakmailag semmi problémám nincs Aczél Zoltánnal, aki egy felkészült remek szakember – szögezte le Várhidi. – Viszont annak én sem örültem, amilyen támadásokkal szembesülnie kellett a klubnak, így megkönnyebbülést jelent számomra, hogy felelős döntést hozott. A mindennapjaink a továbbiakban nem szólhatnak másról, csak a felkészülésről és a munkáról, hiszen nagy céljaink vannak, amelyeket nem lesz egyszerű megvalósítani.

A tragikomikus ügy kommentárjaként legyen elég annyi, hogy a Rangadó.hu biztos forrásból tudja, hogy a szigetszentmiklósi vezetők a karácsony előtti hetekben keresték meg Aczél Zoltánt, bőven volt tehát idejük végiggondolni, mit vállalnak az alkalmazásával, és mire számíthatnak a média hiénái részéről…

Olvasói sztorik