Hírek

Újabb bevétel a kluboknak

Csütörtökön tartotta soros ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor beszámolt a válogatott féléves teljesítményéről. A második félévet értékelte beszámolójában a szövetségi kapitány és Róth Antal. Terítékre kerültek a jövő évi versenykiírások; az UEFA szolidaritási alapjából idén is részesülnek az NB I-es klubcsapatok; személyi változások több területen is – áll az MLSZ honlapján.

Egervári Sándor szövetségi kapitány a magyar válogatott második félévi tevékenységéről tájékoztatta az MLSZ elnökségét. A szakember kitért az andorrai győztes és a Hollandia elleni vesztes találkozókra, illetve leszögezte, hogy a világbajnoki kvalifikáció szempontjából kiemelten fontos volt a Törökország és az Észtország elleni siker, a két októberi győzelemmel versenyben maradt a csapat a vébérészvételért. Az eredményesség mellett a csapatépítés és a morál tekintetében is előrelépett a válogatott a kapitány megítélése szerint.

Beszámolt Róth Antal, az U21-válogatott szövetségi edzője is, aki csapata teljesítményjavulása mellett felhívta a figyelmet arra, hogy a felnőttkor küszöbén álló, 20-21 éves játékosok szereplése nem kellően rendszeres a magyar élvonalban. A most induló korosztály – amely a következő, brazíliai olimpiára selejtező generációt is jelenti egyben – sikeressége nagyban múlik azon, milyen rendszeresen kapnak játéklehetőséget a magyar fiatalok az OTP Bank Liga csapataiban. Az elnökség döntött arról, hogy a következő években, a versenykiírásokban és a fejlesztési-, valamint működési források elosztási elveiben hangsúlyozottan érvényesíteni fogja a fiatal, hazai játékosok szerepeltetését, illetve az utánpótlásképzésben elért eredményeket.

Újabb bevételhez jutnak az élvonalbeli klubok, hiszen az UEFA a Bajnokok Ligája bevételeiből létrejövő, úgynevezett szolidaritási alapból minden év zárásakor visszajuttat a sportszervezetek részére egy bizonyos összeget. Ez a 2011–2012-es idényre vonatkozóan Magyarország esetében 292 ezer euro, azaz mintegy 80 millió forint, amely a 16 NB I-es csapat között egységesen elosztva, csapatonként 18.250 euro bevételt jelent.

Beszámoltak az MLSZ állandó bizottságainak elnökei, illetve egyes megyei társadalmi elnökségek is. Az elnökség tárgyalta a következő időszak utánpótlás-bajnokságainak rendszerét is, amely változik a felnőtt NB II, NB III átszervezésével.

A szövetség által a fejlesztési stratégiában is megfogalmazott fejlesztések egyik fontos eleme a női futball átfogó fejlesztése. A vezetés eltökélt abban, hogy a terület megújuljon, ezért a közeljövőben a szövetség a női válogatottak stábjainak összetételét felülvizsgálja, és átalakítja. A női szakág válogatottjainak eredményességét az elmúlt félévben az elnökség nem tartotta elfogadhatónak.

Olvasói sztorik