Hírek

Debrecen–MTK kupadöntő lesz

A bajnokságban veretlenül listavezető Debrecen lesz az MTK ellenfele a Magyar Kupa fináléjában.

Kapcsolódó cikkek

A DVSC az elődöntő szerdai visszavágóján, hazai 2-1-es sikerét követően 3-1-re nyert az Újpest vendégeként – tudósít az MTI.

Az első félidő eseménytelenül telt, majd a fordulást követően nagyobb tempóra kapcsoltak a csapatok és az Újpest – amelyet Zoran Spisljak távozása után ideiglenesen a belga Marc Lelievre irányított – Kabát Péter szabadrúgásgóljával meg is szerezte a vezetést. A Debrecen azonban egy percen belül Bódi Ádám nagyszerű találatával válaszolt, a hajrában pedig ismét a fiatal középpályás volt eredményes, amivel eldöntötte az összecsapás és a párharc sorsát. A végeredményt Balajcza Szabolcs hibája után Szakály Péter állította be a 91. percben.

Az OTP Bank Ligában veretlenül listavezető Debrecen, valamint az NB II Nyugati-csoportjában toronymagasan vezető MTK döntőjét május elsején a Puskás Ferenc Stadionban rendezik.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó

Újpest FC – Debreceni VSC-TEVA 1-3 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion, 3300 néző. Játékvezető: Bognár

Újpest: Balajcza – Litauszki, Lipták, Mihajlovics (Remili, 84.), Pollák – Vasziljevics, Markovics (Jevtics, 60.) – Simon K., Henritse (Barczi, 64.), Rajczi – Kabát. Megbízott edző: Marc Leliévre

DVSC: Novakovics – Nikolov, Máté II P., Mészáros N., Korhut – Bódi (Kulcsár T., 86.), Ramos, Szakály P., Lucas (Bouadla, 57.), Illés (Varga J., 72.) – Coulibaly. Edző: Kondás Elemér

Gólszerzők: Kabát (56.), illetve Bódi (57., 85.), Szakály (91.)

Továbbjutott: Debrecen (kettős győzelemmel, 5-2)

Olvasói sztorik