Hírek

Ezzel nem lehetnek elégedettek

Bár a Debrecen hazai pályán 2-1-re nyert az Újpest ellen a Magyar Kupa-elődöntő első meccsén, nem lehet maradéktalanul elégedett...
Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Újpest FC 2-1 (1-1)
Debrecen, 4000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
DVSC: Verpecz – Nikolov, Mészáros, Máté II P., Illés – Kulcsár T. (Farkas II B., 83.), Ramos, Rezes (Lucas, a szünetben), Szakály P. – Meyé (Salami, 66.), S. Nikolics. Edző: Kondás Elemér
Újpest: Balajcza – Kiss Z., Litauszki, Mihajlovics, Pollák – Simon K. (Lázár, 72.), Remili, Proesmans (Balogh B., 84.), Vasziljevics – Kabát, Henritse (Barczi, 55.). Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Meye (4.), Lucas (48.), illetve Kabát (38.)
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remekül kezdte a mérkőzést a házigazda! A debreceniek felvették a pozíciókat, majd rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és megszerezték a vezetést: a negyedik percben Meyé kapott remek labdát Kulcsár Tamástól, majd egy igazítás után 12 méterről, középről a jobb alsóba lőtt (1-0)! Bár előnybe került, a folytatásban mégsem dominált a DVSC. Nagy küzdelem alakult ki a mezőnyben, jó volt az iram, a kapuk felváltva kerültek veszélybe.

A 32. percben Kiss Zoltán egy csel után üresen maradt, 18 méterről lőtt, és a kapufát találta telibe. Ez is jelezte, hogy az Újpestnek komoly gólszerzési szándékai vannak, és a 38. percben meg is született az egyenlítés. Simon Krisztián a tizenhatos vonalánál lövésre szánta el magát, Verpecz kapus csak kiütni tudta a labdát a jobb sarok elöl, de érkezett Kabát Péter, és három lépésről a hálóba helyezett (1-1)! A 42. percben Simon ment el a baloldalon, belőtt labdája majdnem gondot okozott a hazaiaknak, mert alig ment el Kabát cipője orra előtt. Kisvártatva Vasziljevics a kaputól három méterre, Nikolov Balázs szorításában szép sarkazást mutatott be, de a labda szögletre pattant.

Az utolsó percben Szakály Péter baloldali szabadrúgását Stevo Nikolics fejelte kapura, Balajcza Szabolcs a gólvonalon állva nagy bravúrral, reflexmozdulattal védett.

A szünet után ismét a Debrecen kezdett jobban: a 48. percben Kulcsár beadásából a félidőben beálló Lucas lőtt 12 méterről a hálóba. A labda egyébként két újpesti lába előtt is elgurult, de a védők nem tudtak felszabadítani (2-1). A helyzet a folytatásban kísértetiesen hasonlított az első gólt követő időszakhoz. Most sem maradt offenzívában a DVSC. A következő nagy lehetőség a 65. percben adódott: Lucas balszélről belőtt szabadrúgását Stevo Nikolics fejelte centikkel a jobb kapufa mellé. Remili kapott egy óriási indítást a vendégtérfélről, a kaputól 22 méterre levette, majd kettőt tolt rajta, és 14 méterről alig lőtt a kapu fölé.

Bár nyertek a debreceniek, mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek, mert ebben a meccsben sokkal több volt. Nem a legerősebb csapatával játszott a bajnoki listavezető, és ez meg is látszott a teljesítményén, hiszen alig-alig volt olyan időszak, amikor egyértelműen uralta a játékot… Izgalmas visszavágóra van kilátás!

Olvasói sztorik