Hírek

Újpest-ölő ötödölő

A listavezető, és a mezőnyben egyedüliként veretlen Debrecen 5-1-es győzelmet aratott Újpesten az OTP Bank Liga 22. fordulójában.
OTP Bank Liga, 22. forduló
Újpest FC – Debreceni VSC-TEVA 1-5 (0-3)
Szusza Ferenc Stadion, 4200 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Újpest: Balajcza – Litauszki, Lipták, Mihajlovics (Fodor, a szünetben), Kiss Z. – Simon K., Vasziljevics, Kabát, Henritse (Lázár, 66.), Remili (Kovács D., 57.) – Rajczi. Edző: Zoran Szpisljak
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut (Illés, 62.) – S. Nikolics, Varga J., Szakály P., Bódi, Bouadla (Rezes, 76.) – Coulibaly (Farkas II B., 79.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Kabát (tizenegyesből 82.), illetve Szakály P. (9.), Bódi (22.,74.), Coulibaly (40., 60.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Debrecen az első perctől kezdve nagy fölényben futballozott, s tulajdonképpen a szünetig eldöntötte a meccset azzal, hogy háromszor is betalált. A második félidőben a hajdúságiak már nem erőltették a támadásokat, de így is újabb két gólt szereztek, azaz kiütéses győzelmet arattak. A kiesés ellen küzdő újpestiek erejéből csak egy büntetőből elért becsületgólra futotta. A két csapat között ezúttal osztálykülönbség volt.

A hajdúságiaknál Coulibaly kétszer is eredményes volt, ezzel a góllövőlista élére ugrott. A két csapat tíz nap múlva ismét megküzd egymással a Magyar Kupa elődöntőjében, amelynek első, debreceni felvonásán a DVSC 2-1-re megnyerte.

– Olyan volt a meccs képe, mintha nem is azonos osztályban játszana a két csapat – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Pajkos János. – Az Újpest hitehagyott, széteső játéka miatt nem is lehetett tudni, hogy a Debrecen otthon van vagy idegenben, annyira uralta a találkozót. Elszomorító, hogy az élvonalban ekkora különbség van két együttes között. Az Újpest nem szervezett csapat. Rossz felfogásban, kishitűen futballozott, a játékosok nem segítették egymást, nem próbáltak kettő-egyeket kialakítani. Egy gyengébb együttesnél fontos, hogy legalább lelkesedjen, megpróbáljon duzzadni az erőtől, így próbálja kiegyenlíteni azt a hátrányt, ami játékban megvan.

A Debrecen, illetve a Diósgyőr egykori edzője, a DEAC Labdarúgó Utánpótlás szakmai igazgatója felhívta a figyelmet, hogy nagyon hosszú idő az, amit a mostani szezonban jó játékkal töltött a DVSC.

– A közelmúltbeli teljesítményt nem nevezném hullámvölgynek, egyszerűen nem jöttek össze a dolgok – vélekedett Pajkos János. – Ma is bizonyosodott, hogy a bajnokság legjobb csapata, hiszen jó játékkal, türelmesen, minden területet jól bejátszva, magabiztosan és megérdemelten nyert. A debrecenieknél az önbizalmat az is erősíti, hogy a játékosok számíthatnak egymásra, látszik, hogy tudják, mit akar a másik, és ezt jól ki tudják használni. Ez nagyon fontos része a játékuknak. A harmadik gólnál, amit Bódi Ádám rúgatott Coulibalyval, senki nem gondolta, hogy Bódi látja, Coulibaly ott van, és azon a területen érkezik! Jönnek az eredmények, és az önbizalomnak köszönhetően minden meccsen képesek pluszt hozzátenni a teljesítményükhöz.

Olvasói sztorik