Hírek

Két REAC-kapus is bundagyanús

Szántai Levente és Farkas III Balázs is gyanúsítottá vált a fogadási csalások ügyében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdán gyanúsította meg a REAC két egykori kapusát, Szántai Leventét és Farkas III Balázst, így 14-re emelkedett a klub érintett futballistáinak száma.

– Két játékost idéztünk be, Sz. Leventét és F. Balázst egy-egy rendbeli kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel gyanúsítjuk – nyilatkozta a Blikknek a főügyészség szóvivője, Fazekas Géza. – Mindketten panaszt jelentettek be a gyanúsítás ellen, tagadták a terhükre felrótt bűncselekményt, de szabadon távozhattak. A megalapozott gyanú alapján egyikőjük 100 ezer forintot, a másikuk 2500 eurót (731 ezer forintot) kapott a meccs jogellenes befolyásolásért.

A hazai fogadási botrányban 31-re nőtt a gyanúsítottak száma, de a mérkőzések köre nem változott, a nyomozók továbbra is 25 találkozóról feltételezik, hogy elcsalták a végeredményt. Összesen nyolc REAC-meccsre vetődött a gyanú árnyéka, ezeket az összecsapásokat 2007. szeptember 9. és 2009. május 30. között játszották a bajnokság, illetve a Ligakupa-sorozat keretében.

Mindkét játékos pályafutása megtörik, hiszen Szántai Levente jelenleg az NB II-es Mezőkövesd, Farkas III Balázs pedig az élvonalbeli Diósgyőr kapusa, ám a Magyar Labdarúgó Szövetség március elsejétől érvényes új szabályzata értelmében a jogerős bírósági döntésig a gyanúsítottak nem szerepelhetnek semmilyen meccsen.

A fogadási csalással kapcsolatos hír még, hogy Kapcsos Vincét kiengedték, miután részletes beismerő vallomást tett.

Olvasói sztorik