Hírek

Összecsengő vallomások

Néhány játékos megerősítette Aczél Zoltán vallomását: prémiumosztás volt a REAC-nál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden látott napvilágot a hír, miszerint Aczél Zoltánt az eddigi két siófoki után egy újabb, ezúttal a 2008. február 27-én rendezett Honvéd–REAC (5-0) Ligakupa-meccs eredményének manipulálásával gyanúsítják a fogadási csalások kapcsán. A gyanú szerint tudott a mérkőzés befolyásolásáról, és egy be nem azonosított személytől származó pénzt, fejenként 100-110 ezer forintot ő osztott szét a játékosok között a lefújást követően az öltözőben.

Az ügyészek legnagyobb meglepetésére Aczél Zoltán elmondta, hogy a szóban forgó Ligakupa-meccs után tényleg osztott ki pénzt, több mint tíz játékosának, fejenként nagyságrendileg százezer forintot. Tette mindezt a REAC klubszékházában, hiszen ez a néhány nappal korábban, február 23-án lejátszott Honvéd-REAC (1-1) bajnoki meccs pontprémiuma volt.

A Rangadó.hu információi szerint a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő egykori REAC-játékosok közül többen is – például Erős Károly – azt vallották, amit Aczél mondott, hogy prémiumosztás volt, nem a bundapénzek porciózása.

– Az E. Károly elnevezésű ügyfelemmel az a megállapodásunk, hogy nem nyilatkozunk semmit az ügyében. Én ehhez kötve vagyok, tehát ezt nem kommentálom sehogy – válaszolt érdeklődésünkre Erős Károly jogi képviselője, dr. Dányi Szilárd.

– Hogy melyik tanú vagy melyik gyanúsított mit vallott és kire vallott, azt semelyik ügyben, nem áll módomban megerősíteni vagy cáfolni, mert nyilvánvalóan a folyó nyomozás érdekeit sértené – mondta megkeresésünkre a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik