Hírek

Erős Károly tett beismerő vallomást

A Bors című bulvárlap úgy tudja, Erős Károly volt az, akit a vallomásáért cserébe szabadon engedtek pénteken.

Kapcsolódó cikkek

Szabadlábra került a fogadási csalások ügyében a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezett jelenlegi, illetve korábbi hat REAC-futballista – Kovács Balázs, Kapcsos Vince, Kőhalmi András, Cseri Gergő, Varga Zoltán, Erős Károly – egyike. Persze, nem azért, mert kiderült, hogy tévedés történt. Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője szerint az általa meg nem nevezett futballista feltáró jellegű, beismerő vallomást tett, így a bíróság esetében megszüntette a kényszerintézkedést. A többiek fellebbezését elutasították, így továbbra is őrizetben maradnak.

– A korábban őrizetbe vett futballisták közül többen is beismerő vallomást tettek, ilyen esetekben a bíróság dönti el, ki, mikor és milyen feltételek teljesülése esetén kerülhet szabadlábra – mondta a szóvivő.

A Bors információi szerint a korábban többek közt Siófokon, Kispesten és Újpesten is szerepelt válogatott játékosról, Erős Károlyról van szó, akit a vallomásáért cserébe elengedtek. A gyanúsítottak többsége továbbra is azt hangoztatja, hogy semmi köze a csalásokhoz.

Mint ismert, a megalapozott gyanú alapján őrizetbe vett REAC-futballisták 2007 és 2009 között nyolc NB I-es vagy Ligakupa-mérkőzés eredményét befolyásolták, esetenként 2000, 2500 euró, vagyis mai árfolyamon számolva 590–730 ezer forint, illetve egy esetben 100–110 ezer forint ellenében.

Olvasói sztorik