Hírek

Nem bűnszervezet…

Már tizenkét jelenlegi, illetve volt REAC-focista érintett a hazai fogadási botrányban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyomozók négy újabb labdarúgót hallgattak ki, mindegyiket kötelességszegéssel, valamint vesztegetéssel gyanúsítják, de előállításuk után kivétel nélkül szabadlábon távozhattak. Nyerges Krisztián, Somorjai Tamás és Torma Gábor tagadta a bűncselekmények elkövetését, Pomper Tibor viszont mindent elismert, amit felhoztak vele szemben.

– Az érintetteket egy vagy két mérkőzéssel kapcsolatban gyanúsítjuk, de a manipuláltnak vélt találkozók száma nem gyarapodott – nyilatkozta a Blikk című napilapnak Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. – P. Tibor a cselekmények elkövetését elismerte, a másik három labdarúgó nem. Mivel tettüket nem bűnszervezetben követték el, nincs akadálya annak, hogy szabadlábon védekezzenek, ezért távozhattak a vallomástétel után.

Pomper, Somorjai és Nyerges nem kíván nyilatkozni a bulvárlapnak, Torma viszont igen, őt nem lepték meg a történtek.

– Korábban a szüleimet felkészítettem, hogy biztosan bevisznek, és meghallgatnak, mert évekig én voltam a REAC csapatkapitánya – nyilatkozta a válogatottban is megfordult focista. – A rendőrök reggel a lakásomra jöttek értem, bilincs nélkül vittek a Zichy Jenő utcába kihallgatni. Körülbelül két órán át kérdeztek, s végig ártatlannak vallottam magam.

Megvan Kutasi búcsúlevele

Immár hivatalos: írt búcsúlevelet öngyilkossága előtt Kutasi Róbert! Ezt Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője árulta el a Blikknek. A REAC néhai klubigazgatója csak személyes dolgokról írt, a feleségétől búcsúzott személyes hangvételű levelében.

– A lapokban megjelent hírekből kiindulva felkutattuk, létezik-e búcsúlevél. Egyoldalas írásra bukkantunk, amelyben Kutasi Róbert elköszön. Az üggyel kapcsolatban a levél nem tartalmazott számunkra semmilyen információt – nyilatkozta Fazekas Géza.
A szóvivő azt is elárulta, hogy Kutasit gyanúsítottként és tanúként sem tett vallomást, de arról nem beszélt, hogy a gyanúsítottak vallomásában elhangzott-e a neve.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik