Hírek

Pomper elismerte a mérkőzések befolyásolását

Egy jelenlegi és három korábbi REAC-labdarúgót állítottak elő kedden.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb négy fővel, 29-re nőtt a gyanúsítottként kihallgatott futballisták száma a bundaügyben. A Központi Nyomozó Főügyészség közleményt adott ki a fogadási csalások ügyének keddi fejleményeiről, hiszen újabb labdarúgókat állítottak elő.

A Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki Nyerges Krisztiánt, a REAC jelenlegi, valamint Pomper Tibort, Somorjai Tamást és Torma Gábort, a rákospalotaiak volt labdarúgóját. Velük szemben többrendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúját közölték.

A megalapozott gyanú lényege szerint nevezett személyek 2008 és 2009 között NB I-es bajnoki és Ligakupa-mérkőzések eredményét befolyásolták, esetenként 2000 euró, illetve 100-110 ezer forint ellenében. A REAC labdarúgócsapatával kapcsolatosan manipulált mérkőzések száma a korábbi gyanúsításokhoz képest nem változott.

Torma Gábor, Nyerges Krisztián és Somorjai Tamás a gyanúsítás közlése ellen panaszt jelentettek be, majd vallomást tettek, amelynek során a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését tagadták. Pomper Tibor a gyanúsítás ellen nem jelentett be panaszt, a cselekmények elkövetését elismerte. A gyanúsítottak a továbbiakban szabadlábon védekeznek.

Az ügyben eddig összesen 29 személyt hallgatott ki a főügyészség gyanúsítottként. A gyanúsítottak közül jelenleg tíz fő előzetes letartóztatásban, három fő házi őrizetben van, illetve egy fő lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik