Hírek

Bemutatták Futó Tamást, a Szeged edzőjét

Hivatalossá vált, hogy Futó Tamást nevezték ki a Szeged 2011 NB II-es csapatának vezetőedzőjévé.

Kapcsolódó cikkek

A szerdai sajtótájékoztatón – amelyet a szegedi Dóm téren lévő Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Klebelsberg-termében tartottak – kiderült, hogy az 1968-ban született a szakember futballozott az NB III-as Balassagyarmatban, majd a Magyar Kábelben, a Kelenföldi Goldbergerben és a Bp. Erőműben. 1994 óta dolgozik edzőként, 12 évet U19-esekkel, öt esztendőt felnőttekkel (BVSC, Kaposvár, Csepel) foglalkozott. Ismert játékosok, akikkel együtt dolgozott: Rósa Dénes, Polonkai Attila, Pomper Tibor, Sándor György, Balajcza Szabolcs, Rajczi Péter.

Az eddigi tréner, Takács László visszatér a gyulai Grosics Akadémiára – írja a szegedma.hu.

Mint ismeretes, az NB II-es újonc Szeged korábbi vezetőedzőjét, Kolozsvári Jánost október végén menesztette a vezetőség.

A korábbi híresztelések után már biztos, hogy Magyar György és Puskás Csaba nem lesz a csongrádi csapat tagja a folytatásban, ugyanis a mai nappal benyújtották felmondásukat a vezetésének. A jövőben az NB III-as Makó együttesébe visszatérve folytatják pályafutásukat.

Összesen 12 edzőmérkőzést játszik a Szeged a közeljövőben. Első hazai találkozójára ezek közül január 28-án kerül sor a Baja ellen. Ezenkívül lesz felkészülési meccs az Arad, a Videoton-PFLA, a Ferencváros II, a Budaörs és a Budafok csapataival, január 29-én pedig Orosházára, a Gyopáros-kupára utazik a szegedi keret.

Sándorfalván, a műfüves pályán szerda délután már meg is tartotta az első foglalkozást az új edző, Futó Tamás, aki 19 játékosnak vezényelt tréninget. Közöttük több próbajátékra érkezett focista is akadt: a 21 éves elefántcsontparti korosztályos válogatott Bamba Fouss, illetve a 25 éves portugál-szenegáli kettős állampolgár Adama Coulibaly.

Összesen hat-nyolc új játékos érkezése várható – tette hozzá az új edző.

Új arc volt még a szegediek között a gyulai akadémiáról érkezett Rézműves Rajmund, a szolnoki Kiss Róbert, illetve két kapus, Hara Norbert Szigetszentmiklósról és Csala Róbert a SZVSE-től. Rajtuk kívül három csepeli ifjúsági játékos is érkezett korábbi mesterével.

A korábbi keretből az edzésen Czirbus Gábor, Trepák Attila, Tóth Imre, Radnai György, Podonyi Norbert, Folmer Krisztián, Bernát Péter és Varga István vett részt. A sérült Nebil Gahwagi különmunkát végzett.

Olvasói sztorik