NB II

Takács vagy Kolozsvári a Szeged edzője?

Korábban bejelentették, hogy Takács László lesz az NB II-es Szeged 2011 vezetőedzője, most viszont úgy tűnik, mégsem.

Csütörtökön újabb makói játékosokkal, Tóth Imrével, Puskás Csabával és Czirbus Gáborral együtt bemutatkozott a Szeged 2011 stábjának új tagja, a Makó FC korábbi edzője, Kolozsvári János is – írja a Délmagyarország.

De vajon mi lesz a munkamegosztás? Ami biztos: Kolozsvárinak van A-licence, amely nélkül az NB II-ben nem lehet dolgozni, az edzéseket viszont csütörtökig Takács László irányította. Bozóky Imre, a klub elnöke azt nyilatkozta a sportnapilapban, hogy Kolozsvári lesz a vezetőedző.

– Egymás véleményére maximálisan hallgatva, Takáccsal egyenrangúan irányítjuk majd a csapat munkáját. Ha pedig kell, vállalom a döntéseink következményeit – mondta Kolozsvári.

A szakember hosszú évtizedeket töltött el Makón, ahol szinte kirobbanthatatlan volt alóla a kispad. Szeged más lesz, és nem csak azért, mert nagyobb város, nagyobb lehetőségekkel.

– Tudom, hogy Szegeden mások az elvárások mind a szurkolók, mind a vezetők részéről – nyilatkozta az 55 éves Kolozsvári János. – A vezetőedzőséget kihívásnak veszem, olyan vagyok, aki sosem ijed meg. Az anyagi helyzetük miatt a szüleim nem tehették meg, hogy akár csak egy biciklit is megvegyenek nekem, így amit eddig elértem, azt a munkámnak köszönhetem. A futball olyan, hogy egyszer fenn vagy és tapsolnak neked, aztán meg alulra kerülsz és szidnak. Nem lehet mindig a fényben, a pompában tündökölni, főleg mert a játékos csinálja az edzőt. Így aztán nem készülök olyan hosszú edzősködésre, mint Makón, de azt ígérem, keményen dolgozunk majd. Sajnos azonban egy hónap mínuszban vagyunk, így akár ki is bújhattam volna a felelősség alól. De mint mondtam, érdekel a kihívás.

Kolozsvári tudja, hogy a szurkolók azonnal eredményt szeretnének, de úgy véli, ahhoz sok-sok pénz kellene.

– Az volna az igazi, ha minél több drukker jönne ki a hazai meccseinkre – reménykedett a szegedi tréner. – Olyanra azonban nincs szüksége a csapatnak, aki rosszindulatból látogat ki. Most nem messziről jött emberek alkotják az együttest, így nem lehet akadálya, hogy a szurkolók szeressék. Nekem is változnom kell, hiszen az élet maga az örök megújulás, de van, amihez ragaszkodom. A sorolásunk lehetett volna jobb is, hiszen előbb az NB I-ből kiesett Szolnokhoz megyünk, majd az NB I-be tartó Mezőkövesd jön. Még nem látom a csapat összetételét, de a bennmaradás, a 8-12. hely látatlanban is elérhető cél.

Edzőtábor hétfőtől

Jövő héten Gyulán készül első szezonjára a Szeged 2011 csapata. A csongrádiak hétfőn reggel indulnak az edzőtáborba, és péntek délutánig, vagy szombat késő délelőttig maradnak.

Olvasói sztorik