Blogger Tipp

Ilyen nehéz helyzetben még nem volt

Már a szegedi játékosokon is látni lehet, hogy megviseli őket a rossz kezdés.

Nagyon rosszul és pechesen kezdte a bajnokságot az újonc Szeged 2011 az NB II Keleti-csoportjában. A csongrádiak Szolnokon 2-1-re, Mezőkövesden és Újpesten pedig 3-1-re kaptak ki, így három forduló után a tabella utolsó helyén állnak. Helyzetüket nehezíti, hogy a felújítási munkálatok miatt egyelőre nem használhatják hazai pályájukat, tehát minden alkalommal kénytelenek idegenben játszani.

Érthetően csalódott és elkeseredett tehát Kolozsvári János vezetőedző, de továbbra sem adja fel! Bízik az első sikerben, reménykedik, hogy szombaton, az Orosháza otthonában véget ér csapata rossz sorozata.

– Bizonyára sejtette, hogy nehéz feladat vár önre Szegeden!
– Ilyen rossz rajtra azért nem számítottam! Nem voltak könnyű ellenfeleink, hiszen a Szolnok az élvonalból esett ki, a Mezőkövesd tavaly második volt, az Újpestnek pedig pont szabadnapja volt az NB I-ben, amikor a második csapatával játszottunk – nyilatkozta a Rangadó.hu megkeresésére Kolozsvári János, a Szeged edzője. – Szóval benne volt a pakliban, de én sohasem számítok arra, hogy kikapunk. Mindenkivel fölvehetjük a versenyt, és föl is vettük, de az összeszokottság hiánya sajnos még látszik az együttesen. Megvannak a helyzeteink, de nem tudjuk berúgni őket, még az üres kapuba sem. Fölé- vagy mellémennek a legnagyobb lehetőségeink is.

– A nehézségekhez nyilván hozzájárul, hogy nem tudnak hazai pályán játszani.
– Ez tragédia! Nem tudom elhinni, hogy egy hónap eltelt a bajnokságból, és még mindig nincs otthonunk. Álmomban sem számoltam azzal, hogy ilyesmivel i meg kell megküzdenünk. Hazai pályán mindig jobb játszani, akkor a szurkolóink is segíthetnének a nehéz helyzetekben. Bízunk benne, hogy ez a probléma hamarosan megoldódik.

– Mikor lesz az első hazai meccsük?
– Jó kérdés! Papíron két hét múlva, szeptember 17-én

– Hogy állnak most a munkálatok az SZVSE-stadionban?
– Nem nagyon tudom, mert nem járok arrafelé. A kollégám meséli, aki ott lakik, hogy már zöldül a fű, de hogy valójában mi a helyzet, azt csak a jóisten tudja.

– Ha jól értem, szinte létkérdés, hogy pontot, vagy pontokat szerezzenek szombaton, Orosházán.
– A győzelem összehozza a csapatot, a verség viszont kikezdi, hiszen a problémákat felnagyítja. Átéltem már egy-két meleg helyzetet, de ilyenben még szerencsére nem volt részem. Óriási lökést adatna egy győzelem, leginkább lelkiekben. Már a játékosokon is látni lehet, hogy megviseli őket a rossz kezdés. Pedig biztos voltam benne hogy az Újpest ellen nyerünk. Hát hol, ha nem a nullapontos Újpest otthonában?! Tizenhárom szögletet rúghattunk idegenben, ez is azt jelzi, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet, megvoltak a lehetőségink, de ajtó-ablak ziccerben vagy nem tudjuk eltalálni a kaput, vagy a kapusba vezetjük a labdát. Pechesek is vagyunk, az a helyzet… De biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb véget ér ez a gyenge sorozat, hiszen ahogyan a jó, úgy a rossz dolgok sem tarthatnak örökké!

Ecsetet ragadtak a szurkolók
Folynak az előkészületek a SZVSE-pályán, hogy a Szeged 2011 csapata végre lejátszhassa első bajnoki találkozóját saját otthonában. A munkálatokhoz a csapat szurkolói is csatlakoztak: kerítést és betonfalat festetek – írja a szegedma.hu. Augusztus végén kezdték el a vasutas stadion felújítását, hogy alkalmas legyen NB II-es mérkőzések megrendezésére. A tervek szerint szeptember 17-én, a Kazincbarcika ellen már hazai környezetben fogadhatják ellenfelüket a csongrádiak.
A munkálatok a füvesítéssel kezdődtek augusztus 26-án, majd a kapuknak készítettek alapot, közben pedig a lelátót is elkezdték rendbe tenni. Utóbbi felújításokba a szurkolócsoport is beszállt, takarítással kezdték a hetet, majd ecsetet ragadtak. A piros-kék színt kék-feketére cserélik a stadionban, az SZVSE felirat helyére pedig Szeged kerül.
Olvasói sztorik