Foci vb 2014

Akár a döntőig is menetelhetnek

A Juventusban játszó Arturo Vidal a mostanit tartja a legjobb generációnak a chilei labdarúgás történetében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Chile egyik legjobb játékosa, Arturo Vidal megerősítette egy korábbi kijelentését, miszerint hazája válogatottját a döntőbe várja a világbajnokságon. Vidal a Twitteren osztotta meg a Spanyolország elleni győzelem után (2-0), hogy Chilének megvan a lehetősége, hogy július 13-án visszatérjen a Maracana-stadionba, a fináléra. Sokan legyinthetnek erre, de már többször bizonyították, hogy nem szabad őket leírni. Kiejtették a címvédőt és kvalifikálták magukat a legjobb tizenhat közé.

Az olasz Juventusban játszó Vidal szerint Jorge Sampaoli szövetségi kapitány oldalán bármire képesek lehetnek, és ha a többi meccsen is úgy játszanak, mint a spanyolok ellen, akkor visszatérnek Rio de Janeiróba a döntőre.

– Igen, ez igaz, amit a Twitteren írtam, de leírhatatlan volt az az érzés a mérkőzés után – kezdte a Juventus középpályása. – Nem törődtünk azzal, hogy Spanyolország a címvédő. Mi ugyanúgy játszottunk, ahogy szoktunk, és ez a továbbiakban is nagy fegyverünk lehet. Úgy gondolom, ilyen játékkal reális esélyünk van a döntőbe jutni.

Chile a hollandokkal találkozik a B-csoport utolsó körében. Ez a két csapat már biztosan továbbjutott a nyolcaddöntőbe, de hogy kié lesz az első, és kié a második hely, az hétfőn dől el. A dél-amerikai ország története során negyedszer jut a legjobb tizenhat közé. Eddigi legjobb eredménye a vébék történetében a hazai rendezésű tornán a harmadik helyezés volt (1962-ben).

– Számomra ez a legjobb generáció a chilei labdarúgás történetében. A játékosokkal együtt úgy érezzük, együtt bármire képesek vagyunk. Chilében soha nem látott sikerek érhetünk el – folytatta Vidal.

Ha Chile nem győzi le a hollandokat Sao Paulóban, akkor a csoport második helyén végez, és nagy valószínűséggel a torna házigazdájával, Brazíliával néz farkasszemet a legjobb tizenhat között.

– Hatalmas kihívás lenne a brazilok ellen játszani az egyenes kieséses szakaszban, hiszen saját hazájukban ők a torna egyik legnagyobb esélyesei. Éhesek vagyunk sikerre, és világbajnokok akarunk lenni, márpedig akkor felkészültnek kell lennünk, bárkivel is nézünk szembe – mondta végül Arturo Vidal.

Olvasói sztorik