Nemzetközi foci

Nem szabad teret hagyni Jamesnek

Fernandinho szerint a brazilok elég erősek mentálisan ahhoz, hogy hazai pályán megnyerjék a tornát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A brazil válogatott középpályása, Fernandinho felhívta a figyelmet arra, hogy a pénteki negyeddöntőben bajban lehet csapata, ha teret hagynak a kiváló formában lévő James Rodrigueznek.

A 22 éves kolumbiai támadó középpályás eddig vitathatatlanul a torna legjobb játékosa: négy meccsen öt gólt szerzett, melyek közül az Uruguaynak lőtt bombája a vébé legszebb gólja címére is jó eséllyel pályázik.

Fernandinho 2011 szeptemberében még a Sahtar Donyeck futballistájaként csapott össze az akkor Portóban játszó Rodriguezzel.

– A Bajnokok Ligájában játszottam ellene, ő akkor kezdte európai karrierjét, nem volt még ismert, meghatározó játékos – kezdte a fifa.com-nak adott interjújában Fernandinho. – Ennek ellenére már azon a meccsen megmutatta, hogy milyen technikai képességekkel van megáldva, és milyen remek a bal lába. A mostani világbajnokság is mutatja, hogy a Monaco jó vételt csinált vele. Minél kevesebb területet hagyunk neki, annál több esélyünk lesz.

Annak ellenére, hogy Fernandinho szerint elavult módszer, bizonyára ráállítanak egy embert a kolumbiai sztárra.

– Azokban a csapatokban, ahol az elmúlt években játszottam, már nem igazán létezett emberfogás. Zónavédekezéssel kell megoldani a játékosok levédését – folytatta a Manchester City középpályása.

A házigazda braziloknak a rájuk nehezedő nyomással is meg kell küzdeniük, és egyelőre eléggé kérdéses, hogy ez sikerül-e a folytatásban is. Láthattuk, ahogy a Chile elleni tizenegyespárbaj előtt Julio Cesar könnyeket ejtett, Thiago Silva pedig csapatkapitányként nem mert büntetőt rúgni. Fernandinho szerint azonban szó sincs arról, hogy a brazil csapat nem elég erős mentálisan ahhoz, hogy hazai pályán megnyerje a tornát.

– Május vége óta készülünk a világbajnokságra, és a lelki dolgokra is rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk. Bátran mondhatom, hogy nincs ezzel problémánk. A lényeg most az, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek a pályán. Nagy rajtunk a felelősség, hiszen kétszázmillió brazilt képviselünk, akiknek nagy örömet okozhatunk a labdarúgás által. Legutóbb sem volt gond a koncentrációnkkal a döntő pillanatokban, a tizenegyeseknél sem.

Olvasói sztorik