Foci vb 2014

Nem voltak elég harapósak az uruk

James Rodriguez duplájával Kolumbia 2-0-ra győzött Uruguay ellen a világbajnokság nyolcaddöntőjében.
Világbajnokság, nyolcaddöntő
Kolumbia–Uruguay 2-0 (1-0)
Rio de Janeiro, 74 ezer néző. Játékvezető: Kuipers (holland)
Kolumbia: Ospina – Zúniga, Zapata, Yepes, Armero – Aguilar, C. Sánchez – Cuadrado (Guarin, 81.), J. Rodríguez (Ramos, 85.), T. Gutiérrez (Mejia, 68.) – Jackson Martínez. Szövetségi kapitány: José Pékerman
Uruguay: Muslera – Cáceres, Giménez, Godin – M. Pereira, Á. González (Hernandez, 67.), Arévalo Ríos, C. Rodríguez, Á. Pereira (Ramirez, 53.) – Cavani, Forlán (Stuani, 53.). Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Gólszerző: J. Rodriguez (28., 50.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A csoportját százszázalékos teljesítménnyel megnyerő Kolumbia és a harapós Luis Suárezt nélkülöző Uruguay nyolcaddöntőjével folytatódott a világbajnokság szombati programja.

Kolumbia lépett fel támadólag, az ötödik percben Muslera védett egy veszélyes szabadrúgást. Nem sokkal később Cuadrado veszélyeztetett, majd Zúniga lövését hárította a kapus. Remek meccset játszottak a csapatok, egyetlen unalmas perc sem volt A 28. percben James Rodriguez a kaputól húsz méterre mellel átvette a labdát, majd kapásból gyönyörű gólt bombázott a hálóba (1-0). A másik oldalon Cristian Rodriguez elől mentettek nagyot a kolumbiaiak. A 33. percben Cavani szabadrúgása ment a kapu fölé. González lövését Ospina kivédte, de amúgy sem ítélt volna gólt a bíró, mert Cavani lesen állt, és zavarta a kapust. A gól után az uruk többet támadtak, mint korábban, de komoly gólveszélyt nem teremtettek.

A szünet után eldöntötte a meccset Kolumbia: gyönyörű és pontos akció végén Armero kapott jó labdát a bal oldalon, pontosan centerezett, Cuadrado visszafejelte, James Rodriguez pedig az ötösről a kapuba lőtt (2-0). A folytatásban is változatos volt a játék, a 63. percben Cristian Rodriguez távoli bombáját Ospina kiütötte. Felpörögtek az uruk, Stuani fejjel veszélyeztetett, majd a nyolcvanadik percben Maxi Pereira közvetlen közelről a kivetődő kapusba lőtt. A 84. percben Cavani lövését is fogta Ospina.

Az uruk nem tudták feledtetni Luis Suárez hiányát, így Kolumbia készülhet a házigazda brazilok elleni negyeddöntőre.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Gyimesi László, a Bp. Honvéd egykori válogatott játékosa értékelte:

Amikor a meccs elején láttam, hogy az uruguayiak visszaállnak, azt hittem, vége a gólgazdag meccseknek. Suárez hiányzott és ha csak simán kiállították és eltiltották volna, azt bizonyára másként kezelik a csapattársai. Egy órán keresztül kifejezetten szembetűnő volt, hogy sokkolta őket a komoly eltiltás ténye, biztosan sokáig foglalkoztak vele.

Az első hatvan percben nagyon könnyen eladták labdát, és nehezen szerezték vissza. Voltak olyan percek, amikor a kolumbiaiak csak sétálgattak, és nem igazán támadták meg őket. Egy óra után átestek holtponton, és minden mindegy alapon elindultak. Cavanitól azt vártam, hogy megmutatja, nem véletlenül erősít egy európai topcsapat. Forlan játékának az a stílus nem megfelelő, amikor megpróbálnak hosszú labdákkal játszani, mert az nem az ő játéka, hogy félpályáról beviszi egyedül a labdát. Amikor átvették az irányítást, lehet, hogy jó lett volna, ha ott van.

Kolumbia nagyon egységes csapat, James Rodrigueznek nagyon fut a szekere, két nagyon szép gólt szerzett. Megérdemelték a sikert, mert jobban akarták, és sokkal többet tettek érte, csapatként jobbak voltak.

Olvasói sztorik