Élő Válogatott

Szenzációs fordítással tett csodát a magyar válogatott

Nem maradt sok ideje rendezni a sorokat a magyar labdarúgó-válogatottnak, amely csütörtökön 2-0-ra kikapott Szlovákiától, vasárnap pedig már a vb-ezüstérmes horvátok ellen folytatta az Eb-selejtezősorozatot.

A tornaórákig kell leásni a magyar és a horvát foci közti szakadékért
Mitől ilyen jó a horvát futball és vajon két mérkőzést követően lesz-e pontja a válogatottnak? Meccselőzetes.

Marco Rossi azt ígérte, 3-4 helyen változtat majd a Nagyszombatban pont nélkül maradó csapaton, és így is tett: visszakerült a kezdőbe a 100. válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs, először kezdett a nagy tehetség, Szoboszlai Dominik, de Pátkai Máté, Baráth Botond és Nagy Dominik sem játszott a szlovákok otthonában.

Nem akármilyen meccsre készül ma Dzsudzsák Balázs
Századszor léphet pályára a válogatottban az együttes csapatkapitánya.

Rossi ezúttal négyvédős rendszerben küldte pályára a csapatot, a védelem előtt Pátkai és Nagy Ádám feladat volt a szűrés, a szlovákok elleni meccs után kifakadó Szalai mögött pedig a Dzsudzsák, Szoboszlai, Nagy Dominik hármasnak kellett bedobnia valami ötleteset és váratlant.

A horvátok irányították az első félidőt, de annak ellenére sem volt igazán átütő a játékuk, hogy hamar vezetést szereztek. Luka Modric egy jó átvétel utáni ritmusváltás után középre adta a labdát, amibe Andrej Kramaric szerencsétlenül ért bele, de pont így lett jó Ante Rebicnek.

A magyarokat felpaprikázta a gól, egyre jobban átvettük a kezdeményezést és a végig lelkesen játszó Dzsudzsák passzából Szalai remek gólt lőve egyenlített. Félidőben így 1-1 állt az eredményjelzőn, egyedül azt sajnálhattuk, hogy Nagy Dominik sarkára lépett Dejan Lovren és hordágyon kellett levinni.

Fordulás után mindkét csapat intenzíven játszott, de elég eseménytelenül csordogált a mérkőzés, mígnem Pátkai Máté a hajrában előbb fejpárbajt nyert (!), majd az ismétlésből bekotorta a labdát a kapuba.

Pár percre rá Kalmár Zsolt is majdnem betalált, a horvátok kétségbeesetten próbálták menteni a menthetőt, de alig-alig jutottak el a magyar kapuig, a hazai csapat pedig mindent “eltakarított”. Fantasztikus mérkőzést nyert meg a magyar válogatott.

Eb-selejtező, 2. forduló, E csoport:

Magyarország-Horvátország 2-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna
v.: William Collum (skót)
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Kádár, Orbán – Nagy Á., Pátkai – Dzsudzsák (Bese 85.), Szoboszlai (Kalmár 65.), Nagy D. (Varga 40.) – Szalai
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Horvátország: L. Kalinic – Jedvaj (Petkovic 77.), Lovren, Vida, Barisic (Leovac 30.) – Modric, Brozovic – Rebic (Brekalo 67.), Rakitic, Perisic – Kramaric
Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Gólszerző: Szalai (33.), Pátkai (76.) ill. Rebic (13.)
Sárga lap: Dzsudzsák (63.) ill. Lovren (82.)

A csoport állása:
1. Szlovákia        2 1 –    1 2-1    3 pont
2. Wales             1 1 –    – 1-0        3
3. Horvátország    2 1 –    1 3-3    3
4. Magyarország    2 1 –    1 2-3    3
5. Azerbajdzsán    1 – –    1 1-2    0

Nyitókép: Farkas Norman/24.hu

Fiola Attila hamarosan visszatérhet

Fiola Attila a szlovák és a horvát eb-selejtezőt is a helyszínen nézte, illetve nézi végig. A válogatott játékos a 24.hu kérdésére elmondta, jelenleg még egyéni edzéseket végez, de 2-3 hét múlva már teljesen bevethető állapotban lesz, miután a Bayern München orvosa kikerülte lassan 3 éves sérüléséből.

Wales berúgta a csoport ajtaját

Lejátszotta első selejtezőjét Wales is, amely kezdésként rögtön legyőzte Szlovákiát. Daniel James öt perc alatt belőtte a győztes gólt.

Rossi visszatért ahhoz, amit ismerünk

A szlovákok elleni mérkőzésen három középhátvéd mellett két szárnyvédő kapott szerepet, ehhez képest Horvátország ellen újra négy hátvéddel áll föl a magyar csapat. Kádár Tamás valószínűleg balhátvéd lesz ezúttal, így Baráth Botond és Willi Orbán alkotják majd a védelem közepét.

Dzsudzsák nagy meccse

Köszöntjük olvasóinkat! Horvátország ellen Marco Rossi alaposan felforgatta a kezdőcsapatát, többek között Dzsudzsák Balázs is bekerült, amivel biztossá vált, hogy századjára szerepel a magyar válogatottban. Bozsik József és Király Gábor után ő a harmadik labdarúgónk, akinek ez sikerült.

Nem akármilyen meccsre készül ma Dzsudzsák Balázs
Századszor léphet pályára a válogatottban az együttes csapatkapitánya.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik