Tovább tart a szlovák átok, kikaptunk az Eb-selejtezőn

Ötödik alkalommal játszottunk Szlovákiával, de még egyszer sem sikerült legyőzni.
Kapcsolódó cikkek

Nagyszombaton kezdte meg a magyar válogatott a 2020-as Európa-bajnoki selejtező sorozatát. Marco Rossi 3-5-2-es felállással küldte pályára csapatát a Szlovákia elleni rangadón, azaz három belső védővel és két úgynevezett wingbackkel (Korhut Mihály és Lovrencsics Gergő személyében).

Az első félidőben rettentő idegesen és sok hibával futballozott nem csak a hátvédsor, hanem az egész válogatott. Szlovákiának hét lövése volt, többet is birtokolta a labdát de nem állíthatnánk, hogy törte a mieink hátát a kapu. Pont ezért volt annyira bosszantó, hogy pár perccel a szünet előtt csak “talált” egy gólt Szlovákia.

A legaktívabb hazai játékos, Albert Rusnák kapott az alapvonalhoz közel labdát a tizenhatos bal szélénél. Mivel Kleinheisler László későn lépett ki rá, erőből középre tudott passzolni, az érkező Ondrej Duda pedig kapásból a jobb alsóba perdített.

Fordulás után nem sokkal Rossi lehozta az izomfáradásra panaszkodó Kleinheislert és a sok rossz megoldást produkáló Kalmár Zsoltot, helyükre Szoboszlai Dominik és Dzsudzsák Balázs érkezett. Ezzel a szabadrúgások, szögletek feljavultak, de egy-egy elakadó távoli lövésnél többre mezőnyben nem futotta.

Apránként átvettük az irányítást, de a komoly helyzeteket inkább ellenfelünk tudta kialakítani, Willi Orbán került egyedül nagy ziccerbe, de fejese nem repült át Martin Dúbravka feje fölött és Szalai Ádám kapáslövését is védte a hazai kapus.

Az idő telt, az egyenlítés csak nem akart jönni, sőt előbb Peter Pekarík lőtt lesgólt, majd nem sokkal később Rusnák érvényes találatot is szerzett a szellősen védekező Korhut Mihály mellett.

Ezzel a meccs el is dőlt, Magyarországnak így öt mérkőzés után két döntetlen és három vereség a mérlege Szlovákia ellen és vereséggel kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket.

Európa-bajnoki selejtező, E-csoport, első forduló:

Szlovákia-Magyarország 2-0 (1-0)
Nagyszombat, City Aréna. Játékvezető: Vladislav Bezborodov (orosz)

Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Skriniar, Vavro, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamsík, Duda (Safranko 87.), Rusnák (Mihalík 93.) – Mak (Stoch 79.).

Magyarország: Gulácsi – Lang (Holender 81.), Orbán, Kádár – Lovrencsics G., Kalmár (Dzsudzsák 61.), Nagy Á., Kleinheisler (Szoboszlai 55.), Korhut –  Kovács I. – Szalai

Gólszerző: Duda (42.), Rusnák (85.)

Sárga lap: Vavro (21.), Kucka (51.), Hamsík (78.), Skriniar (90.) ill. Kalmár (10.) , Korhut (59.), Nagy (88.)

Nyitókép: 24.hu/Mohos Márton

Címkék: sport