Válogatott

Tőzsér Dániel nem érti Storck döntését

A középpályás jó formában érzi magát, kislánya születését fontosabbnak tartja a futballnál.

Kapcsolódó cikkek

Néhány napja kihirdette bő keretét a válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck. A meglehetősen sok játékost tartalmazó listán számos meglepő név található, de legalább ugyanilyen meghökkentő, hogy a terjedelmes névsorban nincsen benne a 31-szeres válogatott, a sorozatban alapembernek számító Tőzsér Dániel – aki ráadásul klubjában, az angol másodosztályú Queens Park Rangersben rendszeresen pályára lép, a hétvégén kezdő volt. A középpályást a DigiSport Reggeli Start című műsorában Szombathy Pál műsorvezető kérdezte.

– Jó formában érzem magam, nem hátráltat sérülés. Hogy miért nem kaptam meghívót, az jó kérdés, magam sem tudom, talán a kapitánytól kéne megkérdezni. Korábban kapcsolatban álltunk, nem gondoltam, hogy így fog alakulni a helyzet. Nem ilyen volt a viszony kettőnk között. Most egy telefonhívást sem kaptam tőle. Semmi előjele nem volt ennek – kezdte a kissé csalódott Tőzsér.

– Korábban a véleményemet is kikérte egy-egy döntéssel kapcsolatban. 30 éves vagyok, már-már rutinosnak mondható – folytatta a középpályás. – Azután, hogy a félidőben lecserélt Feröer-szigetek ellen, igazából nem volt kettőnk között kommunikáció. Már a mérkőzés előtt jelezte, ha nem megy jól a csapatnak, engem cserél le. Nem éreztem, hogy kilógtam volna, de az edző döntését mindig tiszteletben kell tartani.

– A futballnál vannak fontosabb dolgok, ilyen a kislányom születése is. A válogatottól nem elkéredzkedtem, hanem megmondtam, hogy ha beindul a szülés, én elmegyek. Ez a Feröer-meccs előtt nem sokkal következett be, a meccs napján értem vissza – nyilatkozta a QPR játékosa.

– Olvastam azokat a nyilatkozatokat, amik engem és Dzsudzsák Balázst kiáltják ki bűnbaknak. Ilyenkor visszakérdezek: mire is lennék bűnbak? A csapat győzött, sok év után elértük a pótselejtezőt. Ha szerencsénk van, kijuthattunk volna egyenes ágon, de a törökök is nagyon sokat tettek azért, hogy kint legyenek, megérdemelték. Lehet, hogy ha egyenes ágon kint vagyunk, nem is kaptam volna meghívót a tornára. Ennek ellenére amennyiben most úgy döntene, hogy szükség van rám, akkor ugyanúgy rendelkezésre állnék. – mondta Tőzsér.

Végezetül beszélt a norvégok elleni meccsek esélyeiről is: – 50-50 százalék esélyt adok mindkét félnek. Nem tíz mérkőzésen kell jobbnak lenni, csak kettőn. Bármi előfordulhat ilyenkor, eshet eső, fújhat szél, bármelyik félnek kedvezhet ez. A fontos, hogy mi be tudjuk tartani, amit eddig próbáltunk; például ne legyenek nagy távolságok a játékosok között, és ha a szövetségi kapitány valamit kér, akkor azt meg tudjuk valósítani.

Olvasói sztorik