Válogatott

Meglepetések Storck norvégok elleni keretében

Vasárnap, bő másfél héttel a Norvégiai Eb-pótselejetező előtt megkezdhetik a felkészülést Bernd Storck kapitány keretének idehaza játszó labdarúgói.

Kapcsolódó cikkek

Bernd Storck a szokásoktól eltérő, bővebb keretet hirdetett a Norvégia elleni pótselejtezőkre (november 12., Oslo, november 15., Budapest), hiszen az OTP Bank Liga 15. fordulójának halasztása lehetőséget ad arra, hogy a hazai klubokban futballozó játékosokat egy héttel a tervezettnél korábban, már most vasárnap Telkibe hívja edzőtáborozni.

– Bizakodó vagyok, hiszen minden jól alakul a csapat felkészülése szempontjából – fogalmazott az mlsz.hu-nak a kerethirdetés kapcsán Bernd Storck –, nagyszerű lehetőség például, hogy átfogó képet kaphatok a legjobb hazai játékosokról a végső kerethirdetés előtt. Olyanok is bizonyíthatnak, olyanokat is személyesen láthatok az edzéseken, akik esetleg a jövő válogatottjai lehetnek, és akik még nem jutottak el a kerettagságig.

Mint a szövetségi kapitány elmondta, később, a jövő héten, pénteken dől el, kik kerülnek be a végleges utazó keretbe, az azonban biztos, hogy a kimaradó tehetségek között lesznek olyanok, akik majd az Izraelben pályára lépő U21-es kerethez csatlakozhatnak. – Hálás vagyok a klubok, az edzők kooperatív hozzáállásáért, és a szurkolók rugalmasságát is köszönöm. Számunkra most minden lehetőséget meg kell ragadni azért, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból az előttünk álló időszakban.

A kapitány természetesen nem csak a hazai, hanem a külföldön futballozók névsorát is kijelölte, amelyben ismét szerepel Szalai Ádám és Stieber Zoltán neve. – Beszéltem a Bundesligában játszó játékosokkal, és látom, hogy a helyzetük némileg változott, jó irányba. Minden remény megvan arra, hogy folytatódik a tendencia és több játéklehetőséget kapnak, így a bő keretben már számolok velük – tette hozzá Benrd Storck.

A Kínában futballozó Elek Ákos náluk, és a többi idegenlégiósnál korábban, már a jövő héten, szerdán bekapcsolódik a vasárnap induló munkába Telkiben.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Liverpool), Nagy Gergely (Vasas FC), Megyeri Balázs (Getafe CF)

Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Botka Endre (Honvéd), Juhász Roland (Videoton), Vanczák Vilmos (Sion), Pintér Ádám (Ferencváros), Kádár Tamás (Lech Poznan), Guzmics Richárd (Wisla Krakow), Lang Ádám (Videoton), Leandro (Ferencváros), Bosnjak Predrag (Haladás), Korhut Mihály (DVSC)

Középpályások: Nagy Ádám (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Kleinheisler László (Videoton), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC)

Támadók: Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Bódi Ádám (DVSC), Gyurcsó Ádám (Videoton), Varga Roland (Ferencváros), Stieber Zoltán (Hamburger SV), Böde Dániel (Ferencváros), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Szalai Ádám (Hoffenheim), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Pekár László (Puskás Akadémia)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik