Válogatott

Storck már korábban jelezte, hogy új stábot akar

Gera: ez az utolsó esélyem, hogy Eb-n szerepeljek.

Kapcsolódó cikkek

Gera Zoltánt, Király Gábort, Fiola Attilát, Nagy Ádámot és Varga Rolandot faggathatták a sajtó képviselői hétfőn délután Telkiben. Mint ismert, a magyar válogatott itthon játszó futballistái már vasárnap megkezdték a közös felkészülést a november 12-i és a három nappal későbbi, norvégok elleni összecsapásra.

Bernd Storck szövetségi kapitány a párharcra való legsikeresebb felkészülés érdekében a múlt szombati NB I-es forduló másnapján megkezdte a közös munkát az A-válogatott keret itthon játszó labdarúgóival. A játékosok nagyobb része feldobódva érkezett meg Telkibe, hiszen a Ferencváros, a Videoton FC és a Haladás is győztes bajnokit zárt szombaton.

A vasárnap a regeneráció jegyében telt, hétfőn egy, kedden pedig már két edzés vár a kerettagokra. A következő napokban fizikai felméréseken is részt vesznek a játékosok, az e heti edzésmunka során az edző stáb szeretne minél átfogóbb képet kapni a kerettagok fizikai mutatóiról.

Ahogy Király az MLSZ Tv-nek elmondta, felesleges találgatni, melyik csapat az esélyesebb, a fontos dolgok úgy is a kétszer 90 perc alatt dőlnek el. A Ferencvárosban szereplő Leandro az oslói gólszerzésben reménykedik, úgy véli, ez rendkívül sokat jelentene a visszavágó előtt.

Fiola Attila ugyanakkor a védekezést emelte ki, s hozzátette, csapatként lehetünk erősebbek a norvégoknál.

A 36 esztendős Gera Zoltán nem beszélt mellé, kijelentette, valószínűleg ez az utolsó esélye, hogy Európa-bajnokságon vegyen részt, de nem görcsöl ezen.

Az ugyancsak a Fradiban szereplő Varga Roland annyit mondott, a plusz egy hét sokat jelenthet a felkészülésben.

A játékosok után a szakvezetők következtek, és Bernd Storck kapitány megjegyezte, hálás a klubvezetőknek a plusz hét miatt. A német tréner szerint ez jó lehetőség, hogy több focistát is kipróbáljon.

– Feketén-fehéren akarom most látni a játékosok állapotát, ez segít nekem egy koncepció kidolgozásában – mondta Storck hozzátéve, hogy az egyik legfontosabb dolog a párharcban a két mérkőzés közti regeneráció lesz, éppen ezért a nemzeti csapat nem is utazik haza rögtön a jövő hét csütörtöki mérkőzést követően Oslóból. Storck hangsúlyozta, a fejében nagyjából már megvan a csapat.

A kapitány újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a norvég válogatott erőssége a szervezett, jó védekezés, és nemzetközi tapasztalat terén is remekül áll ellenfelünk, hiszen legtöbb játékosa érdekelt valamelyik európai kupasorozatban.

– Optimista vagyok a párharc előtt, mert az előző mérkőzéseken láthattuk, hogy versenyképes a válogatottunk. Már bizonyítottuk, hogy tudunk jól futballozni, tudunk gólokat lőni, a játékosokon pedig érzem, hogy mindannyian a cél elérésére fókuszálnak. Fejben nagyjából már összeállt a csapat, az idegenbeli mérkőzésen meg kell ugyan oldanunk Juhász Roland hiányát, de már látjuk, kik lehetnek azok a játékosok, akik ott lehetnek majd a pályán, és ez alapján dolgozzuk ki a taktikát a két mérkőzésre – tette hozzá a kapitány.

Storck azt is elárulta, már korábban jelezte a szövetség vezetésének, amennyiben pótselejtezőt vív a csapata, új stábbal kíván dolgozni. Mint mondta, nem volt személyes problémája a menesztettekkel, ám jobban bízik a saját választásaiban.

Megszólalt a frissen szerződtetett Jolly Joker is.
– Jók az első benyomásaim, főleg a meglepően profi körülmények tetszenek. Apróságokon múlik a siker, alapos felkészülés kell. A válogatottnak már van egy jól működő játéka, ezért a következő napokban a taktikai finomításokon lesz a hangsúly. Sok apróságon múlik majd a siker, ezért fontos az alapos felkészülés. Bernd Storck tökéletesen ismeri a csapatot, azért vagyok itt, hogy támogassam a szövetségi kapitányt, és segítsek az ötletei megvalósításában – jelentette ki a játékosként világklasszis, ám edzőként szinte ismeretlen Andreas Möller.

Olvasói sztorik