Válogatott

Videoton&Puskás túlsúly a válogatottban

Vajon ki és milyen elvek alapján állította össze ezt a keretet?

Beszámoltunk róla, hogy vasárnap elkezdte a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre való közös felkészülést a magyar válogatott keretének az NB I-ben játszó labdarúgókból álló csoportja.

Ennek apropóján vessünk egy pillantást arra az egyszerű kis táblázatra, amelyben a magyar klubokból a válogatott jelenlegi, bő keretébe behívott játékosok számát tüntettük fel az élvonal mostani tabellája alapján.

Ebben az összevetésben is a Fradi vezet, amely – mint tudjuk – veretlenül, 15 pontos előnnyel áll a bajnoki táblázat élén. A szezon eddigi meglepetéscsapatának számító Paksból senki, a viszonylag kiegyensúlyozottan teljesítő, negyedik MTK-ból senki.

Persze, bárki mondhatja, hogy az említett két együttes nem rendelkezik kiemelkedő, válogatott szintű játékosokkal, mert leginkább csapatként ütőképesek, de ez egyrészt nem feltétlenül igaz, másrészt akkor mit mondjunk a kiesőhelytől mindössze két pontra lévő Puskás Akadémiáról? Vagy a címvédő létére már nyolc vereségnél járó Videotonról?!

A háttér pontos ismeretének hiányában konklúzió sajnos nincs. Csak egy költői kérdés: vajon ki és milyen elvek alapján állította össze ezt a keretet?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik