Válogatott

Elkezdődött! Csapatunk már Telkiben készül

Legalábbis a pótselejtező előtt álló keret Magyarországon játszó része...

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott keretének itthon játszó futballistái vasárnap megkezdték a felkészülést a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre.

Bernd Storck szövetségi kapitány a lehető legoptimálisabb és legsikeresebb felkészülés érdekében már a szombati NB I-es forduló másnapján megkezdte a közös munkát a játékosokkal, akik közül a legtöbben j hangulatban érkeztek meg Telkibe, hiszen a Ferencváros, a Videoton és a Haladás is győztes bajnokin van túl.

A vasárnap a regeneráció jegyében telt, hétfőn egy, kedden pedig már két edzés vár a kerettagokra. A következő napokban fizikai felméréseken is részt vesznek a játékosok, az e heti edzésmunka során az edzői stáb szeretne minél átfogóbb képet kapni a fizikai mutatókról.

Az MLSZ TV a vasárnap délutáni érkezést követően Korhut Mihályt, Leandrót és Király Gábort kérdezte a válogatott előtt álló feladatokról.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.