Futsal

Rába ETO: könnyed siker bajnokként

Története ötödik bajnoki címét ünnepelte péntek este a győri futsal klub.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az már két fordulóval a felsőházi rájátszás vége előtt eldőlt, hogy a győriek lesznek a bajnokok a teremlabdarúgó NB I-ben, a vendég Haladás pedig biztos bronzérmesként lépett pályára pénteken, Győrött, az utolsó fordulóban.

A bemutatásnál hatalmas taps köszöntötte a visszavonulását bejelentő, így utolsó bajnokijára készülő győri kapust, Balázs Zoltánt. A kétszeres világválogatott, hatszoros magyar bajnok hálóőr a nemzeti együttesben 142 alkalommal húzhatta magára a címerest mezt. Úgy tudni, marad Győrött, és kapusedzőként dolgozik majd tovább a klubnál. A sokáig sérüléssel bajlódó kapus a találkozó utolsó tíz percében búcsúzott el a győri szurkolóktól.

A harmadik percben az ETO szerzett vezetést, majd a Haladás gyorsan egyenlített. Néhány perc kiegyenlített játék után egyre nagyobb fölénybe került a bajnokcsapat. Ez találatokban is megmutatkozott, így kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre a hazaiak.

A második félidő elején szépített a vendégcsapat, de megrázta magát az aranyérmes, és egymás után három gólt lőtt. Bár a hajrában szépített a Haladás, ezzel le is zárult a mérkőzés érdemi része. A története során ötödik bajnoki címüket ünneplő győriek könnyed, magabiztosan győzelemmel zárták a bajnokságot – tudósított a Kisalföld.

Edzői értékelések

Illa Solé Jordi, Győr: – Nehéz tét nélkül jól játszani, a szünetben kértem is a fiúkat, hogy ne okozzunk csalódást az utolsó meccsen a szurkolóinknak. Sikerült is a teljesítményen javítani. Gratulálok a csapatnak, a stábnak és vezetőknek a közösen megszerzett újabb bajnoki elsőséghez.

Marcos Angulo, Haladás: – Elismerésem a győrieknek az aranyéremért, boldog vagyok, hogy nekik sikerült megszerezniük, sok barátom van a városban, hiszen dolgoztam itt valamikor. Sok sikert kívánok már a pályán kívül Balázs Zolinak, aki ebben a sportágban a legjobb kapusok közé tartozott.

Teremlabdarúgó NB I, rájátszás, felsőház, 10. (utolsó) forduló

Rába ETO – Swietelsky-Haladás VSE 7-3 (3-1)

Gólszerzők: Dróth (3.), Juanra (12.), Noé (14., 23.), Solano (23.), Lódi (24.), Sáhó (39.), illetve Hajmási (3.), Hegyesi (22.), Horváth P. (38.)

Június 1. hétfő

18.30: FC Veszprém – Aramis SE

18.30: Dunaferr-DF-Renalpin – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu

Alsóház

1988 Déli FC – Pioneers Viharsarki FC 4-1 (2-1)

Gólszerzők: Lak I. (14.), Horváth B. (18.), Sivák (30.), Csendes (38.), illetve Farkas J. (19.)

Kiállítva: Farkas J. (25.)

Olvasói sztorik