Futsal

A győriek visszahódították a bajnoki címet

A Rába ETO 5-2-re győzött a Berettyóújfalu ellen, ezzel biztosította az elsőséget.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A listavezető Rába ETO péntek délután a címvédő, jelenleg második helyezett Berettyóújfalu csapatát fogadta a teremlabdarúgó NB I felsőházi rájátszásának nyolcadik fordulójában. A forgatókönyv egyszerű volt: ha győznek a győriek, biztosítják idei aranyérmüket, tehát visszaülnek a hazai trónra.

Az MVFC-nél mindössze 45 órával a kezdés előtt tudták meg hivatalosan, hogy ma rendezik a találkozót. A győri számára nagyon kellett a sikerélmény, hiszen a labdarúgók az NB III-ba kényszerülnek, a női kézilabdázók pedig csütörtök este elvesztették a bajnoki címüket.

Dróth Zoltán két távoli lövése vezette fel a rangadót, majd közelről is veszélyeztetett a válogatott játékos. A túloldalon Gál István ziccere maradt ki, győri részről pedig Everton passzolta a kapufa mellé Dróth lapos beadását. A bihariak egy időkérés után Lódi Tamás két kísérletét hárították, aztán Solano nézett farkasszemet Tihanyi kapussal, de csúnyán fölé lőtt. Nagy Tamás távoli próbálkozása megpattant Juanra lábán, így lett veszélyes, de a labda végül a kapufa mellett ment ki.

Calvo Pardo Noé ziccerét is hatástalanította Tihanyi, ezután Juanra találta el távolról a keresztlécet. A 15. percben Dróth találta telibe a kapufát, a kipattanót Everton a kapuba passzolta. Néhány másodperccel később Dróth az oldalvonal közeléből a hálóba lőtt (2-0). Az MVFC vészkapus-játékra váltott az első félidő hajrájában, ezt kihasználva másfél perccel a szünet előtt Juanra a saját kapuja elől az üresen hagyott hálóba lőtt. Még a lefújás előtt megszületett a szépítés Rábl János gyönyörű távoli lövése nyomán (3-1). Néhány másodperccel a vége előtt a győriek időt kértek, a hátralévő pillanatokban Dróth átadását Moreno a kapuba lőtte, majd Dróth a kapufát találta el (4-1).

Taktikus kezdés után felpörögtek az események, és a Rába ETO hengerelt. A hosszú utazás miatt fásultabbnak tűnő Berettyóújfalunak az első félidő második felében nem volt ellenszere a gyors hazai támadójátékra.

A térfélcsere után Komáromi Péter bombája arasznyival elkerülte a kapufát, aztán Rábl János és Nagy Tamás próbálkozott a hátrány faragásával. Ekkor még nem jártak sikerrel, de kisvártatva Rábl lövése utat talált a győri hálóba (4-2). Ismét taktikus játék következett, a győrieknek kedvezett, hogy kevesebb eseményt hoztak ezek a percek. Az pedig pláne, hogy Dróth Zoltán kapufás góljával végképp eldőlt a meccs, és ezzel a bajnoki cím sorsa (5-2).

Remekül védekeztek a dunántúliak, az eredmény már nem változott, ennek köszönhetően a győriek a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül bajnoknak mondhatják magukat.

Edzői értékelések

Illa Solé Jordi, Rába ETO: – Megérdemelten nyertük meg a bajnokságot. Normális, hogy a meccs elején mindkét csapat sok hibával játszott, hiszen mindkét fél tisztában volt azzal, mi a tétje a találkozónak. Ennek tudható be a sok hiba.

Turzó József, MVFC: – Nem ezen a meccsen ment el a bajnokság. Sajnos, a találkozó alapján nem voltunk közel a szorosabb végeredményhez, megérdemelten nyert a Győr. Mentálisan nem voltunk olyan magas szinten, mint kellett volna. Rengeteg olyan technikai hiba volt, amiből taktikailag nem tudtuk felépíteni magunkat. A gólok egyre mélyebbre toltak minket, nem tudtunk felállni. A végén már öt a négy ellen próbálkoztunk, de nem tudtuk beletenni azt a pluszt, amit kellett volna. Négy év telt el úgy, hogy üldöztük a Győrt, mindig az volt a motiváció, hogy egyre közelebb kerüljünk. A bajnokságot nézve nem voltunk olyan távol tőlük, a mai meccsen ez viszont nem sikerült, ez egy rosszabb mérkőzésünk volt. Remélhetőleg a csapatot sikerül együtt tartani, megerősíteni, és tudunk majd ennél jobban, magasabb szinten játszani, úgy, ahogy az egész bajnokságban tettük.

Teremlabdarúgó NB I, rájátszás, 8. forduló

Felsőház

Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 5-2 (4-1)

Gólszerzők: Everton (15.), Dróth (15., 30.), Juanra (19.), Moreno (20.), illetve Rábl (20., 28.)

Május 18. hétfő

18.30: FC Veszprém – Dunaferr-DF-Renalpin

18.30: Aramis SE – Swietelsky-Haladás VSE

Alsóház

1988 Déli FC – Rubeola FC Csömör 5-4 (3-3)

Gólszerzők: Sivák (11.), Szeghy (13., 14.), Lak I. (28.), Csendes (33.), illetve Érsek (3.), Tihanyi (6.), Smeló (15.), Varga Cs. (24.)

Olvasói sztorik