Futsal

Tegnapelőtt tudták meg, hogy ma kell játszaniuk

A győri sportdiplomácia megint kitett magáért; péntek este bajnok lehet a Rába ETO.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hétfő helyett már pénteken délután negyed 6-tól megrendezik a teremlabdarúgó NB I felsőházi rájátszásának csúcsrangadóját. A jelenlegi listavezető Rába ETO a címvédő és a tabellán jelenleg második Berettyóújfalut fogadja a Magvassy-csarnokban. Amennyiben a győriek győznek, két fordulóval a befejezés előtt már biztos bajnokok – írja a Kisalföld.

A mérkőzés előtt, 17 órára nem csupán a kispályás csapat szimpatizánsait, hanem minden ETO-szurkolót várnak a csarnokba. A nehéz helyzetbe kerülő Győri ETO FC a teremlabdarúgók jogán menekült meg, és indulhat el várhatóan az NB III-ban. Ennek apropóján A jövő focija Győrben épül szlogennel Borkai Zsolt polgármester ismerteti az új klubbal kapcsolatos elképzeléseket.

Érdemes lesz persze ezután is a csarnokban maradni, hiszen Magyarország két legjobb teremlabdarúgó-csapata csap össze egymással, ráadásul a bajnoki aranyérem a tét. Nem véletlen, hogy a várhatóan izgalmas rangadót a Sport2 élőben közvetíti.

– Szerettük volna már korábban is péntekre előrehozni a találkozót, de csak a héten dőlt el, hogy van erre mód. Bízom benne, sokan kilátogatnak a csarnokba, és együtt örülhetünk az új ETO megalakulásának és a futsalcsapat újabb bajnoki címének. Legutóbb idegenben győztük le a Berettyóújfalut, akkor biztonsági játékra törekedett a csapatunk, Győrött nekünk kedvez a gyorsabb, parketta borítású pálya. Persze akkor sem lenne gond, ha most nem sikerülne nyerni, bár a Rába ETO-t jelenleg taktikailag és mentálisan is a Berettyónál erősebb, jobb együttesnek tartom – fogalmazott a rangadó előtt Hannich Péter sportigazgató a Kisalföld hasábjain.

Turzó József, az MVFC mestere a futsalhungary.hu oldalon elmondta: talán kissé bizakodóbb lett volna, ha nem 45 órával a mérkőzés előtt kapják meg a hivatalos értesítést a pénteki játéknapról.

– Mentális, taktikai és kondicionális mikrociklus közepén járunk. Aki a versenysportban dolgozik, az tudja, milyen fontos ez. Persze, játékosaim a legjobb sportemberek közé tartoznak és ezt mindenkor, mindenhol bizonyítani fogják, pénteken is.

Ehhez mi csak annyit teszünk hozzá, hogy a győri klub elnöke, Drucskó Zoltán egyben az MLSZ futsal bizottságát is vezeti. Nem állítjuk, hogy ennek köze van a hirtelen időpont-módosításhoz, de hogy gyanús, és rendkívül visszatetsző a dolog, az vitathatatlan.

– A magasabb sportdiplomáciával rendelkező ellenfelünk nem túl etikus módon elérte a pénteki mérkőzés időpontot. Ennek ellenére ott leszünk, és csapatunk igazi sportemberekhez méltó módon fog küzdeni – mondta Mezei József, az MVFC elnöke.

De inkább kanyarodjunk vissza ismét magához a mérkőzéshez, hiszen a futsalhungary.hu oldalon Lódi Tamás, az ETO csapatkapitánya is megszólalt.

– Tudjuk, hogy győzelmünk esetén megnyerjük a bajnokságot, de nem ezzel foglalkozunk, nem számolgatunk. Inkább a találkozóra koncentrálunk, hiszen nehéz negyven perc vár ránk, egy kiváló együttes ellen. Jól ismerjük ellenfelünket, akit nagy küzdelemben győztünk le nemrég a rájátszásban. Ezt szeretnénk most megismételni, de tudjuk, hogy ehhez nagyon jó teljesítményre lesz szükségünk. Természetesen bizakodóak vagyunk – szögezte le Lódi Tamás.

A felsőházi rájátszás tabelláját elnézve nem túlzás kijelenteni, hogy a Rába vélhetően akkor is bajnok lesz, ha esetleg ma este nem győz a Berettyóújfalu ellen. A bronzérem szempontjából kulcsfontosságú Veszprém–Dunaújváros és Aramis–Haladás meccseket hétfőn rendezik.

Olvasói sztorik