Futsal

Biztosította a bronzérmet a Haladás

A futsal NB I felsőházi rájátszásának nyolcadik fordulójában az Aramis kis híján ledolgozta négygólos hátrányát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két mérkőzéssel folytatódott hétfő este a teremlabdarúgó NB I felsőházi rájátszása. A bronzéremért küzdő csapatok közül a Haladás az Aramis SE vendége volt, míg a kilencpontos Veszprém az újonc Dunaferrt fogadta.

Pikáns, indulatoktól fűtött találkozót vívott a Haladás és a budaörsi rivális: bár a találkozó első félidejében úgy tűnt, a szombathelyiek könnyedén eldöntik a meccset – sorrendben Hajmási Milán, Öreglaki Norbert, illetve kétszer Németh Péter volt eredményes, míg a hazaiaktól csak Klacsák Bence talált be –, a második félidőben nagyot fordult a játék képe.

Bár a második játékrészt is Haladás-gól nyitotta, Borsi Gergő talált be, erre azonban sorrendben három hazai találat következett. Vattamány Dávid, Klacsák Bence és Horváth Norbert góljait követően ismét a vendégek növelték előnyüket (Németh Péter talált be harmadszor is), Klacsák révén azonban még erre is volt válasza a házigazdának. Az utolsó perceket kapujához szögezve töltötte a Haladás, Roni egy perccel a vége előtt még a keresztlécet is eltalálta. Újabb gól azonban már nem esett, így a Haladás újabb nagy lépést tett a történelmi sikernek számító harmadik hely felé.

Sőt, mivel a másik mérkőzésen a Dunaferr nem kis meglepetésre idegenben kiütötte a Veszprémet – 2-1-es félidő után 7-1-re nyertek a dunaújvárosiak –, két fordulóval a rájátszás vége előtt biztossá vált, hogy az aranyérmes Rába ETO és a második Berettyóújfalu mögött a Haladás zár harmadikként. Matematikailag a Veszprém még megelőzheti a szombathelyieket, de erre már tényleg csak számszaki és elvi esélye van.

Teremlabdarúgó NB I, felsőház, 8. forduló

Aramis SE – Swietelsky-Haladás VSE 5-6 (1-4)

Gólszerzők: Klacsák (6., 31., 39.), Vattamány (30.), Horváth N. (31.), illetve Hajmási (2.), Öreglaki (11.), Németh P. (17., 18., 34.), Borsi (28.)

Kiállítva: Csopaki I. (26.)

FC Veszprém – Dunaferr DF Renalpin FC 1-7 (1-2)

Gólszerzők: Szabó G. (öngól 6.), illetve Nagy R. (9., 32.), Ivacs (13.), Safar (22., 27.), Schrancz (29.), Togoi (33.)

Kiállítva: Vas Á. (25.)

Pénteken játszották:

Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 5-2

Olvasói sztorik