Futsal

Fehérvári siker a győri emléktornán

A Videoton öregfiúk-csapata nyerte a hatodik alkalommal megrendezett Fehér Miklós Emlékgálát

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolók, sokszoros magyar válogatott és magyar bajnok labdarúgók, a közélet szereplői, és először a torna történetében Fehér Miklós gyermekkori barátai is pályára léptek a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban, hogy teremlabdarúgó-tornán emlékezzen Fehér Miklósra, illetve segítse a győri koraszülötteket. A gála teljes bevételét ugyanis az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány kapta.

Az olimpikonok sikere a VIP-tornán

Kitűnő kapusteljesítményeket láthattunk az emlékgála VIP-tornáján. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy a szervezők egy nem várt nehézséggel találkoztak: a felújított Magvassy-sportcsarnoknak ugyanis nem maradt olyan bejárata, ahol az 5×2 méteres kapukat be lehetett volna vinni a pályára, így ezúttal kézilabdakapura, és nem palánkig, hanem vonalig játszottak a csapatok. Törvényszerű volt, hogy a korábbi évekhez viszonyítva sokkal kevesebb lesz a gól, de ehhez hozzájárult még az is, hogy a megyei közgyűlés elnöke Németh Zoltán, a Sport TV hálóját őrző Tűzkő Zoltán és Fehér Miklós gyermekkori barátai közül Menyhárt Ferenc valósággal megbabonázta az arra járókat. Az öt csapat körmérkőzést játszott egymással, ahol az utolsó három találkozó mindegyike amolyan kisdöntő volt. Ahol ugyanis legalább négygólos győzelem született volna, az a csapat megelőzi az Olimpikonokat. Ez azonban senkinek sem sikerült, így a sztársportolók diadalával ért véget a VIP-torna.

Fehér Miklós barátai – Győri közélet 0-0

Olimpikonok – Sport TV 1-1

Fehér Miklós barátai – Parlament 0-0

Győri közélet – Sport TV 0-0

Parlament – Olimpikonok 0-3

Olimpikonok – Győri közélet 1-1

Parlament – Sport TV 0-0

Fehér Miklós barátai – Olimpikonok 0-0

Parlament – Győri közélet 0-1

Sport TV – Fehér Miklós barátai 1-4

A végeredmény: 1. Olimpikonok (Martinek János öttusázó, Kálnoki-Kis Attila öttusázó, Pindák László jégkorongozó, Virág Lajos birkózó, Szanyó Károly labdarúgó, Zsiborács László strandlabdarúgó, Zwickl Dániel asztaliteniszező, Csoknyai Levente jégkorongozó) 6 pont (5-2),

2. Fehér Miklós barátai 6 pont (4-1), 3. Győri közélet 6 pont (2-1), 4. Sport TV 3 pont, 5. Parlament 2 pont

Különdíjasok

A torna legjobb kapusa: Németh Zoltán (Győri közélet)

A torna legjobb mezőnyjátékosa: Stark Péter (Fehér Miklós barátai)

A torna gólkirálya: Kálnoki-Kis Attila (Olimpikonok)

Videoton-siker az emléktornán

A VIP-tornához hasonlóan az öregfiúk-meccseken sem potyogtak a gólok. Itt hat csapat először két csoportban vívott körmérkőzést, és az egyenként 20 perces csaták után alakult ki az elődöntő mezőnye. A címvédő Lázár Lovaspark Team magabiztosan játszott a kisebb kapukra is, az Újpest az ETO ellen igazán látványos meccsen nyert, a Videoton és az MTK elsősorban szervezett védekezésével tűnt ki, míg az ETO és a DAC csapatánál nüanszok döntöttek, hogy rájuk már csak egy meccs várt, az ötödik helyért.

Az viszont a gála egyik legjobb meccsét hozta: Germán Ferenc két góljával a zöld-fehérek már 2-0-ra vezettek, de Gőgh Árpádéknak innen sikerült fordítaniuk, így a torna két legidősebb átlagéletkorú együttese kiváló találkozón döntötte el az ötödik hely sorsát – ezt végül a dunaszerdahelyieknek sikerült megszerezni.

Az elődöntőkre is maradtak izgalmak: a Lázár Lovaspark Team a torna során sorozatban negyedszer is legyőzte az újpestieket – a legutóbbi két alkalommal ők vívták a döntőt is – a másik meccsen pedig büntetők döntöttek, ahol a harmadik rúgó hibázott a fővárosiaktól, így a fehérváriak kerültek a fináléba.

A bronzmérkőzésen az ETO ellen mesterhármast szerző Kovács Zoltán nélkül is parádézott az Újpest, és akár hat-hét góllal is vezethetett volna az MTK ellen, de Szlezák Zoltánon kívül a többiek mind kihagyták a kihagyhatatlant is. Így aztán amikor a 17. percben Hámori révén némiképp váratlanul egyenlített az MTK, sokan már a büntetőkre gondoltak. Nem úgy Erős Károly, aki pillanatok alatt visszaállította az egygólos különbséget, így a lila-fehérek végeztek a harmadik helyen.

A döntő forgatókönyve is hasonló volt. Itt a minden meccsen betaláló Schrancz Balázs révén már az első percekben előnyhöz jutott a Lázár Lovaspark Team, de aztán hiába próbálkoztak, nem tudták növelni az előnyüket. Igaz, a Videoton sokáig nem játszott veszélyesen, de aztán a meccs utolsó harmadában Dvéri egyéni villanása meghozta az egyenlítést. Miután több gól már nem esett, büntetők következtek: ahol a Videotonból előbb Csucsánszky, majd Mitring is betalált, a túloldalon viszont mindkét hetes kimaradt, így már nem volt szükség a harmadik körre.

Története során először diadalmaskodott a Videoton, amely a Győri ETO FC, a Ferencváros, az Újpest, illetve a Lázár Lovaspark Team után ötödik csapatként vihette haza a trófeát – tudósított az eto.hu.

Csoportmérkőzések

A-csoport

Győri ETO FC – Videoton 0-0

Videoton – Újpest 1-0

Győri ETO FC – Újpest 1-4

A végeredmény: 1. Videoton 4 pont, 2. Újpest 3 pont, 3. Győri ETO FC 1 pont

B-csoport

Lázár Lovaspark Team – FK DAC 1904 2-1

MTK – FK DAC 1904 2-1 1-0

Lázár Lovaspark Team – MTK 1-0

A végeredmény: 1. Lázár Lovaspark 6 pont, 2. MTK 3 pont, 3. FK DAC 1904 0 pont

Elődöntő

Videoton – MTK 0-0 (büntetőkkel 3-2)

Lázár Lovaspark Team – Újpest 2-0

Helyosztók

Az 5. helyért: Győri ETO FC – FK DAC 1904 2-3

A 3. helyért: Újpest – MTK 2-1

Döntő: Videoton – Lázár Lovaspark Team 1-1 (büntetőkkel 2-0)

A végeredmény: 1. Videoton (Hegedűs Ferenc, Mitring István, Bíró Imre, Bozai Attila, Dvéri Zsolt, Koller Ákos, Vajda Gusztáv, Árki Gábor, Horváth Zoltán, Makriczki Viktor, Csucsánszky Zoltán), 2. Lázár Lovaspark Team, 3. Újpest, 4. MTK, 5. FK DAC 1904, 6. Győri ETO FC

Különdíjasok

A torna legjobb kapusa: Hermann Zoltán (Győri ETO FC)

A torna legjobb mezőnyjátékosa: Dvéri Zsolt (Videoton)

A torna gólkirálya: Schrancz Balázs (Lázár Lovaspark Team)

Nagy segítség a gála a koraszülötteknek

Most még nem tudni, mennyi pénz jött össze a szombati Fehér Miklós Emlékgálán a győri koraszülöttek javára, de hogy jól mutatta az összefogást és jól szolgálta a foci népszerűsítését a nyolcórás rendezvény, az egészen biztos. A szervezők ezúttal sem árultak belépőjegyet, de aki úgy gondolta, bármekkora összeget elhelyezhetett az Egészséges Újszülöttekért Alapítványnak a helyszínre kihozott inkubátorába. Csak ide több százezer forintot adakoztak a nézők – ezernél is többen látogattak ki a helyszínre – emellett szponzori támogatások is érkeztek már a gála kapcsán az alapítvány számlájára. Az újpestiek egy dedikált mezt is magukkal hoztak, amit árverésen értékesít majd az alapítvány, ennek a bevétele is a koraszülötteké lesz.

Olvasói sztorik