NB I

Fehér Miklósra emlékeztek

Az esemény a győri szabadhegyi temetőben kezdődött, majd az ETO Parkban folytatódott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tíz éve hunyt el Fehér Miklós. Az egykori győri csatár emléke előtt közös megemlékezéssel tisztelegtek. Az esemény az Új Szabadhegyi Köztemetőben kezdődött, ahol a Benfica alelnöke, dr. Rui Gomes da Silva, valamint Stark Péter mondott beszédet.

A tragikus sorsú labdarúgó családjával együtt emlékezett az ETO FC, fejet hajtottak a győri labdarúgócsapat jelenlegi tagjai, a volt játékostársak, edzők, barátok, ismerősök és az utánpótláskorú játékosok is.

A nagy hideg ellenére több százan gyülekeztek a temető bejárata előtt. A sírnál a megemlékezés néma perceit követően a Benfica alelnöke, Rui Gomez de Silva méltatta a volt futballistát.

– Olyan játékos volt, aki mindig mosolygott. Boldog ember volt, mert azt tehette, amit a legjobban szeretett, futballozhatott – nyilatkozta a Kisalföld hasábjain a portugál klubvezető. – Fontos játékosa volt a klubunknak, mert mindig győzni akart. Nem véletlen, hogy a portugál szurkolók, emberek is szinte családtagként szerették. Szurkolóként engem is sokkolt, amikor a tévében láttam a szörnyűséget, ami vele történt. Hetekig, hónapokig nem tértünk magunkhoz. Örülök, és büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen kivételes képességű magyar fiatalember, mint Fehér Miklós, a Benficát választotta klubjának. Legalább akkora elismerés, tisztelet illeti őt is, mint amit a csapatot a BEK-győzelemig irányító másik magyar, Guttmann Béla kap Portugáliában.

A nyughelynél az egykori győri csapattárs, Stark Péter beszélt meghatóan volt barátjáról.

– Széchenyihez hasonlóan Miki is elképesztő hídember volt. Hidat épített a jövőnek, megmutatta a fiataloknak, hogyan kell elérni bizonyos célokat, válogatottságot, gólokat. Elképesztő alázat, szerénység jellemezte, bármilyen magasságig is jutott a futballban – emlékezett a barát.

A megemlékezés az ETO Parkban folytatódott, ahol kiállítás nyílt, amelyben rengeteg relikvia gyűlt össze a volt játékos pályafutásáról. Ez Fehér Miklós születésnapjáig, július 20-ig lesz látható. A Portóval és a Benficával nyert díjakon kívül mezeket, a portugál szurkolók három zászlóját, válogatott-trikókat, és az édesanyja által összegyűjtött teljes eredménysorát is kiállították, de személyes dolgai szintén a vitrinbe kerültek.

Kovács István, a leendő ETO-múzeum koordinátora kiemelte, a család külön kérése volt, hogy ne a gyász színe, a fekete jellemezze a kiállítást. A megnyitón Tarsoly Csaba, az ETO elnöke egy győri mezzel viszonozta a portugálok ajándékát – hiszen Rui Gomez egy új Benfica-mezt hozott magával a kiállításra – majd átadott egy bajnoki aranyérmet Fehér Miklós családjának.

– Miki tíz év távlatából is segített minket – fogalmazott az elnök, aki miután kijelentette, hogy vannak olyanok is, akiket talán túl gyorsan engedtek el a klubtól, Stark Péternek is átadott egyet a győztes medálból.

Olvasói sztorik