Futsal

A címvédő nyerte a rangadót

A Berettyóújfalu hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Rába ETO-t a futsal NB I 13. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek este a kupacímvédő Rába ETO együttesét fogadta a bajnok Berettyóújfalu a teremlabdarúgó NB I alapszakaszában, a 13. forduló rangadóján. A tavaszi döntő két résztvevője találkozott, a győrieknek volt miért visszavágniuk, hiszen a bihariak hosszú idő után elhódították tőlük az aranyérmet. A péntek esti meccs tétje – kis túlzással – az alapszakasz első helye volt, hiszen a lejátszott meccsek alapján mindössze egy pont volt a különbség a csapatok között az ETO javára.

Az első tíz perc kiegyenlített játékot és hatalmas taktikai fegyelmet hozott, a 13. percben aztán megszerezte a vezetést a Berettyó: Lovas Norbert lőtt hatalmas gólt távolról a jobb sarokba (1-0). Győri támadásokkal ért véget az első félidő, az ETO többet próbálkozott, de a helyzetek nem mentek be, köszönhetően a hazai kapus, Tihanyi Csaba parádés első félidei védéseinek – tudósított az etofutsal.hu.

A második félidő elején is győri fölény jellemezte a játékot, a 33. percben azonban Harnisch Ákos az üres kapu mellé sarkazott, és kihagyta a Rába ETO legnagyobb helyzetét. A hazaiak rögtön büntettek, Lovas megszerezte második gólját is, amivel beállította a végeredményt (2-0). A győriek tehát elszenvedték idei első vereségüket.

Vérbeli kiesési rangadót is rendeztek péntek este, hiszen az első győzelmüket legutóbb megszerző szegediek a Rubeola otthonába látogatottak, és 8-6-ra győztek. A dobogós Veszprém számára nem volt könnyű az első félidő az újonc Vasas otthonában, hiszen mindössze egy öngóllal tudott vezetni a szünetben, ráadásul egyik legjobbját, Tatai Józsefet kiállították, végül mégis simán nyert.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 13. forduló

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Rába ETO 2-0 (1-0)

Gólszerző: Lovas (13., 33.)

Rubeola FC Csömör – Újszegedi TC 6-8 (2-6)

Gólszerzők: Kovács I. (14., 23., 30., 40.), Érsek (19.), Varga Cs. (36.), illetve Tóth A. (2.), Puskás Cs. (4.), Polczer (4., 16.), Bánóczki (5.), Mészáros Z. (13., 32.), Balogh Á. (31.)

Vasas Futsal – FC Veszprém 1-5 (0-1)

Gólszerzők: Sivák (35.), illetve Szalay (öngól 13.), Boromisza G. (26.), Vas Á. (30.), Németh P. (32.), Boromisza D. (36.)
Kiállítva: Tatai (13.)

December 8. hétfő

19.30: Dunaferr-DF-Renalpin – Aramis SE

Január 22. csütörtök

20 óra: Pioneers Viharsarki FC – Swietelsky-Haladás VSE

Olvasói sztorik