Futsal

Egygólos győzelem Ciprus ellen

Ilyen is ritkán fordul elő: a magyar futsal válogatott mérkőzésén csak egyetlen gól született.
Nemzetközi teremlabdarúgó felkészülési mérkőzés
Magyarország–Ciprus 1-0 (0-0)
Pápa
Magyarország: Tóth Gy. – Gál I., Lovas, Rábl, Vas Á. Cserék: Mezei D., Boromisza G., Tatai, Dávid R., Lódi, Dróth, Harnisch. Szövetségi kapitány: Sito Rivéra
Gólszerző: Dróth (34.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar teremlabdarúgó-válogatott hétfőn 6-4-re legyőzte Ciprust felkészülési mérkőzésen, Szombathelyen.

A keddi második mérkőzésnek a pápai városi sportcsarnok adott otthont. A hétfői összecsapáshoz hasonlóan a mieink domináltak a találkozó elején. Az első komolyabb helyzetre a hatodik percig kellett várni, ekkor Tatai József szerzett labdát, az akció végén pedig Lódi Tamás lőtt a kapu mellé. A kilencedik percben a ciprusiak veszélyeztettek: Kouloumbris révén 15 méterről a kapufát találták telibe. A 14. percben Lódi Tamással játszott össze Harnisch Ákos, de a látványos akciót nem sikerült góllal befejeznünk, Harnisch centikkel lőtte kapu fölé a labdát. A folytatásban nem alakult ki nagy helyzet, így gól nélküli eredménnyel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második félidőben kiegyenlített játék folyt, a vendégek előtt is adódott néhány helyzet, míg magyar oldalon elsősorban Dróth Zoltán és Tatai József játéka jelentett veszélyt. A 25. percben Dróth Zoltán lövése után centikkel maradt le a labdáról a hosszú oldalon érkező Lódi Tamás. Folytatták a támadást a mieink, a harmincadik percben Dávid Richárd középre lőtt labdájáról Gál István maradt le centikkel. Egy perccel később Dróth Zoltán fektette le a komplett ciprusi védelmet két lövőcsellel, majd Boromisza Gáborhoz passzolt, akinek a lövését védte a kapus.

A 34. percben sikerült megszereznünk a vezetést, Lódi Tamás passza után Dróth Zoltán fordult be a labdával, és nagy erővel a léc alá lőtt (1-0). A folytatásban öt a négyben támadott a vendégegyüttes – kevés sikerrel. Egy kontraszerű támadásból Lódi Tamás majdnem gólt szerzett, de az eredmény nem változott, egygólos magyar sikerrel végződött a találkozó. A csapatok visszafogottabb játékot mutattak, mint az első mérkőzésen, de a több lehetőséget kidolgozó magyar csapat – a hétfői találkozóhoz hasonlóan – ezúttal is megérdemelten győzött – írja az MLSZ honlapja.

– Aki nem látta a mérkőzést, az eredmény alapján azt gondolhatja, kiegyenlített volt a meccs, véleményem szerint nem volt az. A nézők láthatták, hogy sokkal több lehetőségünk volt ellenfelünknél. Természetesen fáradtak a játékosok, többen sérüléssel is bajlódnak, de azt tudni kell, hogy ezt a játékot parkettre találták ki – nem mintha bármi bajunk lett volna a sportcsarnok talajával –, de ezen a felületen sokkal nehezebb játszani, kitámasztani, futni, passzolni, ami sok erőt vesz ki a csapatból, ez pedig koncentrációhiányhoz vezet – idézi Sito Rivera szövetségi kapitányt a papa-ma.hu.

Olvasói sztorik