Futsal

Ki nyeri az alapszakaszt? Pénteken talán eldől…

Az NB I 13. fordulójában a címvédő Berettyóújfalu a kupagyőztes Rába ETO csapatát fogadja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár még csak a 13. fordulónál tart a teremlabdarúgó NB I jelenlegi idénye, Berettyóújfaluban a szezon meccsként, Győrben pedig sorsdöntő rangadóként tekintenek a két csapat péntek esti, bihari mérkőzése elé. Kétségtelen, hogy a bajnoki aranyérmes fogadja a Magyar Kupa-címvédőt, ráadásul ha alaposan szemügyre vesszük a tabellát, láthatjuk, hogy akár az alapszakasz-elsőség is eldőlhet a Pálfi István Rendezvénycsarnokban.

A győriek tíz győzelemmel büszkélkedhetnek, emellett két döntetlent játszottak, tehát egyelőre veretlenek. A Berettyó nyolc siker mellett egy ikszet és egy kudarcot számlál, de nemzetközi kupakötelezettségei miatt két meccsel kevesebbet játszott. A tavaszi döntőben az MVFC kihasználta a hazai pálya előnyét, szeptemberben pedig döntetlenre végeztek (2-2) a Rába otthonában.

– Ismét egy trükkös héten vagyunk túl, a fél csapat a válogatottban szerepelt. Az itthon maradt játékosok jó munkát végeztek, remélhetőleg a visszatérők is gyorsan regenerálódnak, így mindenki készen áll majd a pénteki rangadóra. Noe ösztönözni fogja magát a játékra, a többiek egészségesek. Juanra is pályára léphet, mivel lejárt az eltiltása. Nem szükséges kifejtenem, hogy ellenfelünk minden tekintetben „megvan”. Mindenki azt gondolhatja, hogy a Berettyóújfalu játékosai fáradtak az UEFA Futsal Cup után. Nincs kétségem afelől, hogy mindegyikük kellőképpen motivált, és készek arra, hogy a legjobbjukat gyújtsák a pénteki összecsapáson. Ahogy minden héten, most is a három pontért utazunk. A győzelemmel jó pozícióba kerülnénk – négy ponttal megelőzve őket –, remélhetőleg így is lesz – nyilatkozta klubja honlapján Illa Solé Jordi, a Rába ETO spanyol vezetőedzője.

A játékosok pénteken nagy riválisok lesznek, pedig hétfőn és kedden még csapattársak voltak a válogatottban: előbb 6-4-re, majd 1-0-ra legyőzték Ciprust, felkészülési mérkőzésen. A Rangadó.hu érdeklődésére a két meccsen összesen négy gólt szerző győri Dróth Zoltán elmondta, hogy már megszokták ezt a helyzetet, hiszen így megy már évek óta, úgyhogy egyáltalán nem furcsa a szituáció. A berettyohir.hu mindkét részről egy-egy edzőt és játékost szólaltatott meg a pénteki várakozásaikkal kapcsolatban.

Turzó József, a Berettyóújfalu vezetőedzője: – Ideális körülmények között készülhettünk, ehhez rengeteg segítséget kaptunk, amiért igazán hálásak lehetünk mindenkinek. Vannak apróbb problémáink: Szabó Péter, Nagy Tamás, Tihanyi Csaba, Trencsényi játéka kérdéses, illetve Komáromi biztosan nem lép pályára. Persze, mi más lehetne a célunk, mint győzni hazai pályán.

Rábl János, a Berettyóújfalu játékosa: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Megígérhetem, hogy mindent megteszünk, hogy győztesként hagyjuk el a pályát! Sajnos azonban vannak sérültjeink is, akik lehet, hogy nem tudnak majd játszani, amellett, hogy Komáromi Péter januárig biztosan kidőlt a sorból. Számítunk a közönségünkre, akik nagyon sokat segíthetnek abban, hogy az év utolsó hazai meccsén győzni tudjunk.

Fehér Zsolt, a Rába ETO edzője: – Mindkét csapatból több válogatott játékos is nagy terhelést kapott az elmúlt napokban: négy napot együtt dolgoztak a srácok, és két mérkőzést is játszottak Ciprus ellen. Emellett a Berettyóújfalu a BL-ben is játszott. Ám úgy gondolom, ezeket a dolgokat itt most senki nem fogja figyelembe venni! Jó meccset várok, hisz nagyon erős mindkét csapat kerete. Szerintem nem árulok el titkot, ha elmondom, hogy Győrben mindenki felfokozott állapotban várja az összecsapást.

Harnisch Ákos, a Rába ETO játékosa: – Szoros mérkőzésre számítok, hiszen mindkét csapatnak fontos a győzelem az alapszakasz végkimenetele miatt. Szeretnénk az évet úgy zárni, hogy az első helyen fordulunk, ezért mindenféleképpen nyerni megyünk Berettyóújfaluba.

Olvasói sztorik