Futsal

Mindig megy a zrikálás a válogatottban

A Rába ETO játékosa, Dróth Zoltán nagyon motiváltan érkezett a nemzeti együttesbe, és örül a Ciprusnak lőtt négy góljának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn és kedden Ciprussal játszott barátságos mérkőzést a tavaszi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar teremlabdarúgó-válogatott. A szombathelyi mérkőzésen 6-4-re, Pápán pedig 1-0-ra nyertek a mieink, akiknél a győri Dróth Zoltán előbb három gólt lőtt, majd a meccs egyetlen találatát is ő jegyezte. A 26 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére értékelte a Ciprus elleni találkozókat, és szót ejtett a Rába ETO pénteki, berettyóújfalui rangadójáról is.

– Nem volt egyszerű dolgunk, nagyon nehezen kezdtük mindkét mérkőzést. A ciprusi válogatott visszaállt, kontrára játszott, a félpályán túl, tíz méteren védekezett, amit nagyon nehéz volt feltörni. Próbáltunk átlövésekkel veszélyeztetni. Az a lényeg, hogy mindkét meccsen nyerni tudtunk, ez volt a legfontosabb – kezdte Dróth Zoltán.

– Az első meccsen tíz gól esett, hogy lehet, hogy egy nappal később mindössze egy?
– Fáradt is volt a csapat, a válogatott felét a Berettyó játékosai alkotják, akik a BL-ből érkeztek. Két játékos meg is sérült, úgyhogy a kispadunk sem volt hosszú. Talán ez volt az oka, hogy a második meccsen kevés gól esett.

– A két meccsen négy gólt szerzett, mennyire elégedett a saját teljesítményével?
– Nagyon örülök a góloknak, hiszen Fehéroroszország ellen sérülés miatt nem tudtam a válogatott segítségére lenni. Nagy motivációval érkeztem a nemzeti együttesbe, és nagyon örülök, hogy a két mérkőzésen négy gólt tudtam szerezni.

– Közelednek a tavaszi Európa-bajnoki selejtezők. Alakul a válogatott játéka?
– Úgy gondolom, hogy a szövetség és a kapitány is szeretett volna most egy „gyengébb” ellenfelet, hogy azt is tudjuk gyakorolni, milyen, amikor beállnak ellenünk, hiszen nemzetközi szinten azért a legtöbb csapat letámad. A ciprusiakról tudjuk jól, hogy vissza fognak állni, és emberrel mennek. Ezzel már a macedónokra készültünk, elemeztük őket is, és a videó alapján ők is ember az emberrel fognak menni.

– Mikor találkozik legközelebb a válogatott?
– A selejtezőkig még lesz egy négynapos edzőtábor idén decemberben. Januárban utazunk Portugáliába, ahol lesz két mérkőzés, és a selejtezők előtt még két itthoni meccs is lesz a finnek ellen.

– Pénteken a magyar bajnokságban igazi rangadó következik, a rivális Berettyóújfaluval mérkőznek…
– Nincs sok pihenő, szerdán reggel már edzésünk volt, úgyhogy készülünk gőzerővel. Szeretnénk nyerni, hiszen győzelem esetén nagy lépést tennénk annak érdekében, hogy mi nyerjük az alapszakaszt.

– Nem furcsa, hogy a hét elején a válogatottban még csapattársakként, néhány nappal később pedig ellenfélként találkoznak a berettyói játékosokkal?
– Megszoktuk már ezt az egészet, hiszen a válogatott zömét az ETO és a Berettyó játékosai alkotják. Ez már így megy évek óta, úgyhogy egyáltalán nem furcsa a szituáció. Természetesen ilyenkor előtte megy a zrikálás, hiszen évek óta mindig velük küzdünk a bajnoki címért. A bajnokságban szinte ez az egyetlen olyan nagy rangadó, ami mindig fontos és ki-ki mérkőzés.

Olvasói sztorik