Futsal

Dupla meccs Ciprus ellen

Hétfőn és kedden újabb felkészülési mérkőzést játszik a magyar futsal válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar teremlabdarúgó-válogatott december 1-jén Szombathelyen, majd 2-án Pápán (egyaránt 18 órától) felkészülési mérkőzést játszik Ciprus ellen. A mieink szövetségi edzője, Sito Rivera szerint fontos, hogy minél több időt töltsön együtt a csapat annak érdekében, hogy a március Európa-bajnoki selejtezőket sikeresen zárják.

A selejtezőcsoportban az első kalaposok közül a lehető legnehezebb riválist kaptunk, hiszen a világ egyik legjobbjával, Spanyolországgal kerültünk össze. A harmadik kalapból Macedónia szerepel a csoportban, méghozzá a minitorna házigazdájaként. A negyedik ellenfél, az előselejtező-csoportok legjobb második helyezettje egyelőre nem ismert.

– Örülök, hogy a márciusi selejtezők előtt együtt gyakorolhatunk és tervben van több felkészülési mérkőzés a Ciprus elleni találkozókon kívül is. Ezúttal is behívtunk új játékosokat, mindenki előtt nyitva áll a kapu, ha kiemelkedően teljesít a bajnokságban. A Veszprém edzője, Madarász János sikeresen adja át tudását játékosainak, ezt bizonyítja, hogy ezúttal három veszprémi játékos is kapott meghívót – mondta az MLSZ honlapján Sito Rivera.

Jó néhányan hiányoznak a jelenlegi keretből: Balázs Zoltán és Tihanyi Csaba sérülés miatt nem szerepelhet ezúttal, míg Gyurcsányi Zsolt a közelmúltban jelezte, hogy jelen állás szerint nem tud a válogatott rendelkezésére állni. A stabil kerettagok közül most nem kapott meghívást Szeghy Szabolcs és Öreglaki Norbert, viszont először játszhat címeres mezben a veszprémi Boromisza Gábor és Vas Ádám.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Tóth Gyula (Rába ETO), Mezei Dávid (Berettyóújfalu)

Mezőnyjátékosok: Dróth Zoltán, Lódi Tamás, Harnisch Ákos (Rába ETO), Komáromi Péter, Dávid Richárd, Rábl János, Lovas Norbert, Trencsényi János, Gál István (Berettyóújfalu), Vas Ádám, Tatai József, Boromisza Gábor (FC Veszprém)

Olvasói sztorik