Futsal

Időhúzás kezdődött Szegeden

Hétfői bajnoki meccsére (még) kiáll a nulla ponttal sereghajtó UTC futsal csapata.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek délelőtt összeült az Újszegedi TC elnöksége, és megtárgyalta a teremlabdarúgó szakág helyzetét. Mint ismert, a csapat a sok sérültre és betegre hivatkozva lemondta a hétfői, berettyóújfalui mérkőzést, és nem utazott el. A folytatásról a testület egyelőre pozitívan döntött: a társaság hétfőn lejátssza a Haladás elleni meccset az NB I alapszakaszában – mindez egyelőre időhúzásnak tűnik.

– A hétfői meccset hazai pályán a Haladás ellen lejátsszuk. Mindez persze csak időhúzás, hiszen a futsal fennmaradása nagy veszélyben van. A nagy kérdés az, van-e esély megkapni azokat a támogatásokat, amelyeket megígértek klubunknak. Ha nincs, akkor tényleg befejezzük a futsalt. Az év első felében, még tavasszal tízmilliós városi támogatást ígértek, az nem jött meg, utána ötmilliót megkaptunk, végül megint ötmillióról volt szó, de az nem jutott el hozzánk. Nem szeretnék senkit sem hitegetni, és a futsal mellett a nagypályás játék is pénzbe kerül. A játékosoknak megmondtam, december harmincegyedikéig rendezünk mindent, aki a következő időszakot az új feltételekkel vállalja, az marad, aki nem, az eligazolhat – idézi Gidai Sándor klubelnököt a Délmagyarország.

Az UTC jelenleg a tízcsapatos NB I-ben nulla ponttal az utolsó helyen áll. A keretből többen is távoztak a nyári átigazolási szezonban, vagyis alaposan meggyengült. Brinszky Adrián edzőnek teljesen új csapatot kellett építenie, amely egyelőre még pont nem ütőképes az élvonalban.

Kilencet lőtt a bajnokcsapat

Az újonc Vasas és a címvédő Berettyóújfalu meccse nyitotta a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának tizedik fordulóját. A vendégcsapat már az első félidő közepén eldöntötte a meccset, az angyalföldieknek a szünet után csak a szépítésre volt lehetőségük.

A forduló rangadóját, a Veszprém és a Rába ETO meccsét hétfőn rendezik. A Berettyóújfalu jövő szerdán egy másik újonc, a Békéscsaba otthonában szerepel az elhalasztott bajnoki mérkőzés pótlásán. A góllövőlistát továbbra is a veszprémi Tatai József vezeti 16 találattal.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 10. forduló

Vasas Futsal – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 2-9 (0-6)

Gólszerzők: Molnári (21.), Sivák (28.), illetve Lovas (2., 36.), Rábl (4., 11., 11.), Dávid R. (6., 36.), Gál I. (8.), Sánta (39.)

November 10. hétfő

18.30: Aramis SE – Pioneers Viharsarki FC

18.30: FC Veszprém – Rába ETO

19 óra: Újszegedi TC – Swietelsky-Haladás VSE

19.30: Dunaferr-DF-Renalpin – Rubeola FC Csömör

Olvasói sztorik