Futsal

Gáz volt, így ő is beállt

A veszprémi Tatai József eredetileg nem is lépett volna pályára a Haladás ellen, mégis lőtt két gólt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb rangadót nyert a teremlabdarúgó NB I alapszakaszában az FC Veszprém. Madarász János együttese hétfő este a Haladást győzte le 6-5-re. A veszprémiek ezzel a sikerrel felléptek a tabella második helyére – hat győzelmük mellett két döntetlennel és mindössze a Győr elleni vereséggel állnak a bajnokságban.

Tatai József két góllal vette ki a részét a legutóbbi sikerből. A veszprémiek válogatott játékosa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, eredetileg nem is lépett volna pályára, de mivel szoros volt a meccs, ezért sérülése ellenére vállalta a játékot.

– Nehéz volt a Haladás elleni találkozó?
– Két perc után már kettő-null volt ide, azt hihettük, hogy minden szép és jó lesz, de ezután nagyon szoros csata következett. Végig benne volt a meccsben az is, hogy akár a Haladás fordít és nyer, de sikerült megszereznünk a győzelmet – mondta Tatai József.

– Az előzetes szerint ön nem is lépett volna pályára sérülés miatt.
– Ez így van, a válogatottnál kétszer is aláfordult a bokám az elmúlt héten. Szerdán már nem is bírtam játszani, annyira fájt. Ebből kifolyólag a hétfői mérkőzésen az első és a második sorban sem kaptam volna helyet, a vezetőedzőnk jelezte is, hogy csak akkor állok be, ha nagy gáz van. Eredetileg nem játszottam volna.

– A válogatott legutóbbi két edzőmeccsén vereséget szenvedett a fehéroroszoktól. Másodlagos az eredmény vagy van hiányérzetük?
– Az eredmény ugyan másodlagos, de azért szerettünk volna nyerni, a győzelem után mindig jobb a hangulatuk a játékosoknak. Úgy érzem, jobbak voltunk a fehéroroszoknál, de míg mi sok helyzetet rontottunk, addig az ellenfél gyakorlatilag három lehetőségből három gólt szerzett.

– Klubcsapata Berettyóújfaluban is győzni tudott az NB I-ben. Beleszólhat idén a nagyok dolgába a Veszprém?
– Sajnos a Berettyóújfalu ellen pont eltiltott voltam, így csak a társak elmeséléséből tudom, hogy egy nagyszerű meccsen sikerült győznünk. A találkozó után érződött a csapaton a siker, az edzéseken is nyugodtabban készültünk, nagy lökést adott az a győzelem. Azon viszont nem elmélkedünk, hogy beleszólhatunk-e a két éllovas dolgába. Előzetesen azt beszéltük meg, hogy szeretnénk az első háromban végezni. Ha a dobogón feljebb is tudunk lépkedni, az csak ajándék. Jövő héten a Győrt fogadjuk, ha ott is sikerülne nyerni, akkor már van miről beszélni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik