Futsal

Sokat köszönhetnek Madarásznak

A veszprémi Tatai Józsefet nem foglalkoztatja a gólkirályi cím, a válogatottság annál inkább.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A negyedik helyen áll a teremlabdarúgó NB I alapszakaszában az 1. FC Veszprém együttese, amely a tavalyi szezon során a pályán kiesett, csak a Vasas kizárása miatt őrizhette meg élvonalbeli tagságát. Nyáron új vezetőedző érkezett a csapathoz Madarász János személyében, és azóta szinte minden megváltozott. A remek szereplésben elévülhetetlen érdemei vannak a gólvágó Tatai Józsefnek is, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a korábbi válogatott játékos irányításával rátaláltak a helyes útra, és folyamatosan fejlődnek.

– Nagyon jól alakul számunkra az idei bajnokság – kezdte Tatai József. – Az év elején az volt a célkitűzés, hogy ne essünk ki, de most már szeretnénk az első hatban végezni. Merészebb álmunk, hogy elődöntőt játsszunk, és elcsípjük az első négy hely valamelyikét. Nyáron érkezett Madarász János, aki nagyon sokat segített nekünk, és főleg neki köszönhető, hogy hétről-hétre folyamatosan fejlődünk. Mindenki betartja az utasításait, ő nagyon kellett, hogy megtaláljuk a helyes irányt.

Tatai József csupán bő egy éve kezdte a teremfocit, korábban a Veszprém és a Sopron NB II-es csapatát erősítette nagypályán, jelenleg pedig Ausztriában futballozik.

– Tavaly télen úgy döntöttem, hogy a nagypályás karrieremet Ausztriában folytatom alacsonyabb osztályban, és úgy gondoltam, hogy ezzel párhuzamosan kipróbálom magam a futsalban is. Korábban is hívtak, de akkor még nem tudtam menni.

A 25 éves játékos elárulta, hogy rengeteg dolgot tanulnak a korábbi sokszoros válogatott edzőjüktől, Madarász Jánostól.

– Taktikai téren rengeteget tanulunk tőle. Nagyon sok variációt mond nekünk, és sok elem van még, amit gyakorolnunk kell, de rettentően sokat fejlődtünk már. Látszik rajta, hogy a profi világban nőtt fel, így ebben is sokat tud segíteni nekünk.

A 25 éves játékos már 28 találatnál jár az idei bajnokságban, amivel a góllövőlista második helyén áll, ám a gólkirályi cím nem érdekli, a válogatottság viszont már annál inkább.

– Nem foglalkoztat annyira a gólkirályi cím, hiszen ez egy csapatsportág. Úgy gondolom, vannak nálam sokkal jobbak, akik megérdemelnék, de természetesen nagyon örülnék, ha összejönne. Az a célom, hogy egyszer válogatott legyek. Rajtam nem fog múlni, hogy ez mikor következik be, mert én teszem a dolgomat, edzek, játszom, csinálom, amit kell. Ha úgy érzi a szövetségi kapitány, hogy számít rám, akkor örömmel fogok menni – mondta végül a veszprémi Tatai József.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik