Futsal

Magyar teremsiker Ciprus ellen

A magyar válogatott helyenként magabiztos játékkal 6-4-re nyert a Szombathelyen rendezett meccsen.
Nemzetközi felkészülési teremlabdarúgó-mérkőzés
Magyarország–Ciprus 6-4 (2-1)
Szombathely, 400 néző
Magyarország: Mezei – Tatai, Lódi, Harnisch, Dróth. Cserék: Tóth Gy., Vas, Boromisza G., Lovas, Rábl, Gál, Dávid R. Szövetségi kapitány: Sito Rivéra
Gólszerzők: Dróth (4., 30., 35.), Rábl (14.), Dávid R. (26.), Harnisch (34.), illetve Stylianou (20.), Toumazis (22., 28.), Kouloumbris (29.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két mérkőzés erejéig hazánkba látogatott Ciprus teremlabdarúgó-válogatottja, amely hétfőn Szombathelyen játszott a magyarokkal, a keddi felkészülési meccs helyszíne pedig Pápa lesz.

A magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtezőre készül, ennek megfelelően neki is ugrott ellenfelének, az első nagy helyzet mégis a vendégek előtt adódott, de Mezei jó ütemben lépett ki a kapujából és védeni tudott. A negyedik percben szereztük meg a vezetést a négyszáz néző legnagyobb örömére: Dróth fordult le a védőjéről és a kapus lábai között a hálóba lőtt (1-0).

Ezek után kicsit visszavettünk a tempóból, helyzetünk is inkább átlövésből volt: mindkétszer Dróth tesztelte a ciprusi kapust, bár a másodiknál a kapufa is kellett, hogy ne szülessen gól. A kilencedik percben Tatai lökete is a kapufán csattant – ebben a periódusban hadilábon álltak a szerencsével a mieink. Közben a vendégek is eljutottak kisebb helyzetekig, de a támadó mindkétszer lemaradt a hosszú oldalon.

Ami nem ment átlövésből, az összejött egy lecsorgó labdából: Rábl volt szemfüles a 14. percben és két lépésről talált az üresen maradt kapuba, kettőre növelve az előnyt (2-0). Az első játékrész utolsó percében nem tudtunk időben kapcsolni, Stylianou pedig a rövidbe bombázott, azaz a szünetben 2-1 volt ide.

A 22. perc elején egy rögzített szituáció után Toumazis testén pattant meg számunkra olyan szerencsétlenül a labda, hogy az a bal alsóba pörgött (2-2). A gól feldobta a vendégeket, extázisban játszottak, minden védés, minden blokkolás óriási öröm volt számukra. Aztán góllá érett a magyar fölény: a 26. percben Dávid Richárd vált le a védőjéről és hét méterről kilőtte a kapu jobb oldalát (3-2). A védelmünk ismét könnyelműsködött a 28. percben, megint Toumazist hagytuk szabadon, aki egy lépésről belsőzött a hálónkba, bő fél perc múlva, pedig az előny is náluk volt, amikor egy kapuskidobást Kouloumbris bombázott a rövidbe (3-4).

Elképesztő volt a vendégek lelkesedése, de kerek fél óra játék után megint Dróth villant és egyenlő lett az eredmény, nyolc méterről talált Skampylis hálójába (4-4). A 34. percben aztán már a miénk volt: egy kontra végén Harnisch, majd a kezdőrúgást követő labdaszerzésből Dróth talált a hálóba és két góllal elléptünk (6-4). A ciprusiak átálltak öt a négy elleni játékra, bár az utolsó négy percben már csak a másodedző dirigálhatott nekik, mert sorozatos reklamálás miatt (szó, mi szó, volt igaza a vendégmesternek, Mylonas Ioannisnak) a szövetségi kapitányt elzavarta a padtól a játékvezető. Be is szorultunk a végére, de újabb találat nem esett – talán közhely, de a mérkőzés valóban szolgálta a magyar csapat felkészülését, nemes ellenfél volt a ciprusi együttes.

Olvasói sztorik