Futsal

Berettyó-siker a futsal BL-ben

A Mezei-Vill 3-2-re verte a norvég bajnokot; az NB I-ben a Győr és az Aramis is kitömte ellenfelét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három magyar érdekeltségű teremlabdarúgó-mérkőzést is rendeztek csütörtökön: a Bajnokok Ligájának megfelelő UEFA Futsal Cup első csoportkörében a házigazda, magyar bajnok Mezei-Vill FC Berettyóújfalu a norvég címvédő Vegakameratenét fogadta.

A mérkőzés elejétől kezdve magához ragadta a kezdeményezést a magyar együttes: a meccs elején Rábl János előtt több lehetőség is adódott, ám egészen a tizedik percig tartotta magát az ellenfél. Ekkor azonban Szabó Péter megtörte a gólcsendet (1-0), de tovább nem tudta növelni az előnyét a csapat a szünetig.

A második félidőt bátrabban kezdték a vendégek, de jelentősen nem változott a játék képe: a Berettyó akarata érvényesült, ami a 26. percben újabb góllá érett – ekkor Rábl volt eredményes (2-0). Öt perccel később ismét Rábl talált be, ezzel eldőlni látszott a találkozó (3-0). Az utolsó öt percet azonban magának tette nehézzé a Berettyóújfalu: a 36. percben Thomas Klaussen (3-1), harminc másodperccel később pedig Andreas Nordby szerzett gólt (3-2), így négy minutummal a vége előtt egy gólra zárkóztak a norvégok.

Öt szabálytalanság állt a vendégek neve mellett, de sem a 37. perc végén, sem fél perccel később nem tudta gólra váltani a megítélt büntetőt a hazai együttes – mindkétszer Nagy Tamás hagyta ki a lehetőséget. A 39. percben Dávid Richárd sem tudta gólra váltani a büntetőt, de a végén Tihanyi kapus is a helyén volt, így maradt a 3-2.

A csoport másik mérkőzését korábban lejátszották: a jóval esélyesebb szlovák Slov-Matic Bratislava 5-1-re verte a ciprusi APOEL Nicosiát.

UEFA Futsal Cup, főtábla, 6. csoport, 1. forduló

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Vegakameratene (norvég) 3-2 (1-0)

Mezei-Vill: Tihanyi – Trencsényi, Nagy T., Lovas N., Rábl. Csere: Mezei, Szabó P., Komáromi, Dávid R., Sánta, Birinyi, Fehér K., Gál I., Siska. Edző: Turzó József

Gólszerzők: Szabó P. (10.), Rábl (26., 31.), illetve Nordby (36.), Thomas Klaussen (37.)

A csoport másik mérkőzésén:

Slov-Matic Bratislava (szlovák) – APOEL Nicosia (ciprusi) 5-1 (3-0)


A magyar bajnokságban négy csapat feszült egymásnak a parketten az első fordulóból pótolt találkozókon: a Rába ETO – Veszprém meccsen 4-4-es félidő után 8-4-es hazai siker született. A Pioneers–Aramis mérkőzés is gólparádét hozott: a vendégek 10-3-ra verték a békéscsabaiakat.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzések

Rába ETO – FC Veszprém 8-4 (4-4)

Gólszerzők: Palomeque (4., 20., 40.), Lódi (10., 34.), Juanra (14.), Calvo (22.), Solano (29.), illetve Vas Á. (8.), Tatai J. (9., 11.), Boromisza G. (20.)

Pioneers Viharsarki FC – Aramis SE 3-10 (1-5)

Gólszerzők: Veres (6., 27.), Tóth G. (34.), illetve Hosszú Á. (2.), Roni (5.), Pál P. (16.), Horváth Sz. (19.), Csopaki (19., 29.), Horváth N. (32., 36.), Takács M. (34., 38.)

Korábban játszották:

Rubeola FC Csömör – Dunaújvárosi Főiskola Renalpin 4-0

Swietelsky-Haladás VSE – Újszegedi TC 8-2

Október 22. szerda

20.30: Vasas Futsal – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik