Futsal

Kezdődik a berettyói csoportkör

Ciprusi, norvég és szlovák rivális vár a magyar bajnok MVFC csapatára csütörtöktől vasárnapig.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Október 2. és 5. között Berettyóújfaluban rendezik a 6. csoport mérkőzéseit az UEFA Futsal Cup főtábláján a ciprusi APOEL Nicosia, a szlovák Slov-Matic Bratislava, a norvég Vegakameratene, valamint a házigazda MVFC részvételével. A kvartettből az első és a második jut tovább a 16 csapatos elitkörbe. A papírforma szerint a magyar bajnoknak nem okozhat gondot a továbbjutás, ehhez a norvég és a ciprusi együttest kellene legyőznie.

– A múlthéten minden nap volt videózás a csoport ellenfeleinkből. Naponta más-más csapatot térképeztem fel, abban a sorrendben, ahogy majd találkozunk velük – mondta a berettyohir.hu oldalon Turzó József vezetőedző. – Mivel hosszú a torna ezért nagyon fontos, hogy a lehető legtaktikusabban készüljünk fel, és ezt is valósítsuk meg. A három napra meg van a taktikánk, amelyet specifikusan, egy kis mértékben kell változtatni ellenféltől függően, de a váz azonos. Persze, ezt az eredmény alakulása is megváltoztathatja. Úgy láttuk, hogy az ellenfeleink nagyon jó játékerőt képviselnek, ki a fizikálisan erősebb (norvégok), ki a spanyolokkal tarkítottabb modern futsalt (ciprusiak), ki pedig a dinamikus, letisztult, egyszerűbb futsalt (szlovákok) játssza. Mind nagyon jó csapat, de talán szlovák, ciprusi és norvég lehet köztük erősségben a sorrend.

Az edző úgy fogalmazott: a magyar bajnokság nem készít fel a nemzetközi szintre, itthon jóval kevesebb dinamikát és test a test elleni párharcot engedélyeznek.

– Remélhetőleg, ettől függetlenül fel tudjuk majd venni a versenyt, hiszen én ezt kérem minden héten a játékosaimtól a bajnoki meccseken is, még akkor is, ha ez azt is jelenti, hogy sokkal több szabálytalansággal játszunk. Mindegyik ellenfelünk saját válogatottja alapját alkotja, és nemzetközi szinten a magyar válogatott kevés országgal szemben mutat nagy fölényt… Ebből kiindulva nagyon nehéz pillanattok várnak ránk, de bízunk benne, hogy továbbjutó helyre sikerül befutnunk. Ehhez persze óriási szerencsére is szükségünk volna. Úgy gondolom, körülbelül ötven százalék esélyünk van, remélem, hogy a válogatottjaink nemzetközi rutinja is segít majd minket – mondta végül Turzó József.

A 6. csoport programja

Október 2. csütörtök

17 óra: Slov-Matic Bratislava – APOEL Nicosia

19.30: Berettyóújfalu – Vegakameratene

Október 3. péntek

17 óra: Vegakameratene – Slov-Matic Bratislava

19.30: Berettyóújfalu – APOEL Nicosia

Október 5. vasárnap

14 óra: APOEL Nicosia – Vegakameratene

16.15: Slov-Matic Bratislava – Berettyóújfalu (TV: Sport2)

Olvasói sztorik