Futsal

Elutazott Hollandiába a válogatott

Legjobb teremlabdarúgóink közül ketten megsérültek; egy fiatal kapus is bekerült a szűk keretbe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar teremlabdarúgó-válogatott kétnapos móri összetartása után Sito Rivera szövetségi kapitány kijelölte a Hollandiában rendezendő barátságos mérkőzéseken résztvevő keretet.

Ami a mezőnyjátékosokat illeti, nem történt nagy meglepetés: a Fradi és a Cső-Montage fiataljai maradtak itthon, közülük Karacs és Klacsák először szagolhattak bele a felnőtt válogatott légkörébe. A harmadik kimaradó kilétét az élet megoldotta, hiszen Komáromi Péter bokája a második napon megsérült, így esélye sem volt bekerülni az utazó keretbe. Egyébként nincs szerencséje a nemzeti csapattal, hiszen ez már a harmadik eset, hogy sérülés miatt lemarad első válogatottságáról.

A szakmai stábnak a kapusposzt okozott fejtörést. Tóth Gyula sérülés, Balázs Zoltán betegség miatt eleve kimaradt, míg Tihanyi az összetartáson sérült meg, így csak Matkovics maradt. A behívott Reveland Zoltán szintén nem tud rendelkezésre állni, a Veszprém kapusát nagy valószínűséggel műteni kell. Ezek fényében került előtérbe az U21-válogatott kapusa, Boldizsár Márk, így ő tarthat a csapattal Sittardba. Az első mérkőzésre hétfőn 20 órától kerül sor.

– Természetesen azok edzenek Móron, akik jelenleg a legjobbak Magyarországon, és az a társaság utazik Hollandiába, akikkel a leginkább elégedett voltam az utóbbi időszakban – mondta Sito Rivera szövetségi kapitány. – Több fiatal is bekerült a keretbe, szeretném, ha edzéseken látnák az idősebbeket, és minél többet tanulnának tőlük. A hollandok kijutottak a belgiumi Európa-bajnokságra, ez is mutatja, hogy komoly megmérettetés vár ránk, úgy gondolom, hogy az első meccsen nagyobb fizikális erőnlétre, míg a második meccsen több mentális erőre lesz szükség, hogy helytálljon a csapat. Fő célunk a mérkőzésekkel a tapasztalatszerzés, miközben már a kolumbiai világbajnokság selejtezőire készítjük a válogatottat.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Matkovics Gábor (Rába ETO), Boldizsár Márk (Cső Montage BFC Újbuda)

Mezőnyjátékosok: Gyurcsányi Zsolt (Swietelsky-Haladás VSE), Gál István, Szabó Péter, Dávid Richárd, Rábl János, Lovas Norbert, Trencsényi János (Mezei-Vill FC Berettyóújfalu), Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán (Rába ETO), Szeghy Szabolcs, Öreglaki Norbert (MAFC-BME)

futsal-hungary.hu és mlsz.hu

Olvasói sztorik