Futsal

Az ezüstérem is szépen csillog

A Berettyóújfalu játékosának, Gál Istvánnak hiányzik a bajnoki döntők hangulata.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már a múlt héten biztossá vált, hogy a bajnoki címét hetekkel ezelőtt biztosító Rába ETO mögött a Berettyóújfalu csapata végez a második helyen a teremlabdarúgó NB I-ben. A hajdúságiak játékosa, Gál István a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, egyáltalán nem elégedetlenek az ezüstéremmel, igaz, szezon közben merészebb álmokat is mertek szövögetni. A játékost a bajnokság lebonyolításáról is kérdeztük, amellyel kapcsolatban elmondta, hiányolja a korábbi évek döntőinek hangulatát, a jóval izgalmasabb szezonzárást.

– Viszonylag korán eldőlt a bajnoki cím sorsa. Csalódás, hogy a rájátszás második felében már tét nélkül kell játszaniuk?
– Ez egyáltalán nem csalódás – válaszolta Gál István, az MVFC játékosa. – Reálisan nézve a Győr kiemelkedik a mezőnyből, nincs egy szinten a két csapat. Nagyon magabiztosan játszottak az egész szezonban, meggyőző volt a fölényük. Meg tudtuk őket szorongatni, de a teljes szezont tekintve megérdemelt a sikerük. Előttünk járnak, mások a lehetőségeik, ez a különbség ki is ütközött ebben az évben.

– Ezek szerint elégedettek a második hellyel? Egyáltalán, meg lehet fogni a nagy riválist?
– Az az igazság, hogy a szezon előtt gyengült a keretünk, emiatt a rajtot megelőzően azt hiszem, előre elfogadtuk volna a második helyet. Idény közben viszont jöttek az eredmények, reménykedtünk, hogy akár az első helyre is odaérhetünk. Ez azonban nem sikerült, de így sem vagyunk elégedetlenek. Nem verhetetlen a győri csapat sem, ezt bizonyítottuk az alapszakaszban, amikor idegenben győztünk ellenük. Nagyon jó játékosok alkotják a keretüket, tele külföldiekkel, de taktikus futballal ők is verhetők. Bízom benne, hogy a következő szezonban jobban meg tudjuk őket szorongatni, és így a bajnoki címért is versenyben lehetünk.

– Idén bajnoki rendszerben folyik a rájátszás, nem lesz külön döntő-párharc, ami miatt talán unalmasabb lett a szezon vége…
– Izgalmasabb volt a bajnoki hajrá a döntőkkel, és mivel azon a pár meccsen dőlt el minden, ezért az emberek figyelmét is jobban felkeltette, több néző volt kíváncsi azokra a mérkőzésekre. Más volt így lezárni a bajnokságot, mindenképpen hiányozni fog az ezt körülvevő légkör, a meccsek hangulata.

Olvasói sztorik