Futsal

Visszavágott a teremválogatott

A magyar teremlabdarúgó-válogatott 2-0-ra győzött Szlovénia ellen, a székesfehérvári felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar csapat visszavágott a keddi, Veszprémben elszenvedett 4-2-es vereségért a szlovénoknak. A találkozó jó propagandája volt a sportágnak, ismét bizonyosodott, hogy a fehérvári közönség vevő a futsalra, hiszen megtelt a VOK lelátója a válogatott meccsre.

Az első félidőben a szlovénok mezőnyfölényben játszottak, de a mieink szervezetten, fegyelmezetten védekeztek, a vendégek komolyabb helyzetekig sem jutottak el. A fordulás után még harciasabban játszott a házigazda, több ziccert is kialakított, a legnagyobbat a játékrész felénél, mikor a második válogatott meccsét játszó Hegyesi Zsolt tört kapura egy labdaszerzés után, és a szlovénok csak piros lapot érő szabálytalansággal tudták megállítani. A kétperces emberelőnyt nem sikerült gólra váltani, de a folytatásban is támadásban maradt a magyar válogatott, és noha a szlovénok is gólra törően fociztak, a levegőben lógott a magyar vezető találat – tudósít az MLSZ honlapja.

Két és fél perccel a mérkőzés vége előtt Frank Tamás kockáztatott, lehozta a végig nagyszerűen védő, nagy bravúrokat is bemutató kapust, Pallai Gábort, és időkérése után, emberelőnyben mindössze öt másodperc kellett a vezető gólhoz: egy szépen kijátszott akció végén Dróth Zoltán lőtt öt méterről a kapuba. Ezt követően a szlovénok hozták le a kapusukat, de számukra nem hozott sikert ez a húzás, másfél perccel a vége előtt Dróth szerzett labdát saját térfelének közepén, felnézett és az üresen tátongó kapuba emelt. Az utolsó másodpercek csak egy szlovén kapufát hoztak, így a lelkesen játszó a magyar válogatott megérdemelt győzelmet aratott.

– Ezúttal más taktikát alkalmaztunk, mint tegnap, a letámadás helyett a szervezett védekezést részesítettük előnyben. Ez a váltás sikeres volt, a szlovénok hiába támadtak többet az első félidőben, igazi helyzetet nem tudtak kidolgozni. Ma is voltak hibák a játékunkban, de sokkal fegyelmezettebben, pontosabban játszottunk, ennek köszönhetjük győzelmünket a jó erőkből álló szlovén csapat ellen – értékelt a mérkőzés után Frank Tamás.

A magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezőre készül, ahol Montenegró, Olaszország, és Finnország ellen kellene kiharcolnia a továbbjutást.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Magyarország–Szlovénia 2-0 (0-0)

Székesfehérvár

Magyarország: Pallai – Németh P., Lódi, Harnisch, Dróth. Csere: Balázs Z., Nagy T., Szécsi, Trencsényi, Lovas, Hegyesi, Frank P., Vidák. Szövetségi edző: Frank Tamás

Gólszerző: Dróth (2)

Olvasói sztorik