A KO-győzelmek sorozata lett az új Bajnokok Ligája – képeken a keddi BL-meccsek

Szuperrangadókkal reklámozta a megújított Bajnokok Ligáját az UEFA, azonban a főtáblás küzdelmekben eddig sorjáznak a kiütéses győzelmek. A második forduló keddi játéknapján a Celtic szaladt bele leginkább a késbe, amely 7-1-re kapott ki Dortmundban, de 5-0-ra nyert a Barcelona, és volt három 4-0-s mérkőzés is. Kilenc meccsen összesen 32 gól esett, és hol van még a vége?

A galéria a képre kattintva nyílik meg.

Glyn KIRK / AFP - A játéknap rangadóját az Arsenal és a PSG játszotta Londonban, Kai Havertz és Bukayo Saka góljával az angol csapat győzött. A párizsi az Arsenal egyik kedvenc ellenfele: az eddigi öt egymás elleni mérkőzésből kettőt megnyert három döntetlen mellett.
BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP - Nem akármilyen estén van túl a Borussia Dortmund, az előző kiírás döntőse 7-1-re most fel a padlót a Celtickel, Karim Adeyemi már az első félidőben három gólt szerzett. Ez a német csapat történetének legnagyobb arányú győzelme holtversenyben a sorozatban, 2016-ben a Legiát verte 6-0-ra a BVB.
Joe Klamar / AFP - Sejthető volt, hogy a Slovan Bratislava csak asszisztálni fog a Manchester City jabb győzelméhez, még Vladimir Weiss is úgy nyilatkozott, csapata csak túl akar lenni a mérkőzésen. Az angolok 4-0-ra nyertek és beállították a leghosszabb veretlenségi sorozat rekordját a BL-ben: Pep Guardiola csapata 25 meccse nem talált legyőzőre, utoljára a Real Madrid győzte le a 2022-es elődöntőben. Ebből a 25 mérkőzésből 17-et nyert meg a City.
Hesham Elsherif / NurPhoto / NurPhoto via AFP - Hibátlan maradt a német bajnok, a Bayer Leverkusen otthon győzte le 1-0-ra az AC Milant. Xabi Alonso csapatát tíz meccse nem lehet megverni hazai pályán az európai kupasorozatokban.
Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP - Miután a Monaco elleni vereséggel kezdte a főtáblás küzdelmeket, a Barcelona lényegében győzelmi kényszerben lépett pályára a Young Boys ellen. Hansi Flick csapata olyan jól elvégezte a dolgát, hogy még a gólkülönbségén is sikerült kozmetikáznia, 5-0-ra nyertek a katalánok. A BL történetének harmadik legeredményesebb játékosa, Robert Lewandowski duplázott, már 96 találata van. 0,79-es a meccsenkénti gólátlaga, ami Lionel Messivel holtversenyben a legjobb – Cristiano Ronaldo és Ruud van Nistelrooy 0,77-en áll.
KERSTIN JOENSSON / AFP - A játéknap meglepetése volt, hogy a Brest idegenben is átgázolt a Salzburgon és 4-0-ra nyert. Az osztrák csapatot az a Pep Lijnders irányítja, aki korábban Jürgen Klopp segítője volt Liverpoolban. A Salzburg az eddigi két BL-meccsén még nem szerzett gólt, miközben már hetet is kapott.
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP - Minden várakozást felülmúl eddig a Sparta Praha szereplése, amely a Salzburg legyőzése után ezúttal a Bundesliga-ezüstérmes Stuttgart otthonából csent el egy pontot.
Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP - Az olasz bajnok Internazionale semmit sem bízott a véletlenre, 4-0-ra verte a Crvena zvezdát. Lautaro Martínez Julio Cruz után a második, aki hat különböző szezonban is betalált Inter-játékosként a legrangosabb európai kupasorozatban.
Marcel van Dorst / NurPhoto / NurPhoto via AFP - A kihagyott helyzetek meccse volt a PSV Eindhoven és a Sporting összecsapása, amely végül 1-1-es döntetlenre végződött, amivel alighanem a portugálok elégedettebbek.
Kapcsolódó
„Meglátjuk, mit hoz a jövő” – Gulácsi arról beszélt, miért maradt ki a válogatottból
A magyar válogatott és a Lipcse kapusa saját döntéséből 2024-ben már nem véd a nemzeti csapatban.