Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Manchester City óriási fordítással nyert, a Barca fogcsikorgatva jutott tovább a BL-ben

Adria Puig / ANADOLU / Anadolu via AFP
Adria Puig / ANADOLU / Anadolu via AFP

Rendkívül fontos győzelmet aratott az FC Barcelona kedd este az FC Porto ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában.

A H csoportban korábban nyert a Sahtar, így a Barca és a Porto mellett harmadik csapatként kilenc ponttal állt, ezért a keddi győzelem kulcsfontosságú volt. A vendégek előbb lesgólig jutottak, majd Pepe a 30. percben tényleg megszerezte a vezetést, de villámgyorsan egyenlített Joao Cancelo. A Barca hiába nyomott nagyon, nem talált be újra, csak a második félidőben, Joao Félix gólja pedig a biztos továbbjutást érte, mivel a Sahtar és a Porto egymással játszik az utolsó fordulóban.

Eközben zajlottak az események máshol is, Manchesterben Luis Openda duplájával szerzett vezetést az RB Leipzig, de mint kiderült, ez se volt elég! Térfélcsere után Erling Haaland villámgyorsan szépített, majd Phil Foden a játékrész derekán egyenlíteni tudott. A hajrában pedig lecsapott a csereként behozott Julian Álvarez is, így kemény küzdelem után nyert a City.

A halálcsoportnak kikiáltott F csoport drámája a büntetők körül forgott, a Milan ugyanis percek alatt kapott egyet, amit azonban nem tudott értékesíteni Olivier Giroud.

Túloldalon viszont négy percen belül tizenegyeshez jutott a Dortmund is, Marco Reus pedig higgadtan értékesítette a lehetőséget. Samuel Chukwueze ugyan egyenlített, de Jamie Bynoe-Gittens és Karim Adeyemi góljaival a BVB húzta be a három pontot. Ezzel tovább is jutottak a németek, ugyanis a PSG 97. perces büntetővel egyenlített a Newcastle United ellen. Mivel a PSG a Dortmund ellen játszik az utolsó fordulóban, a Newcastle előtt megtartott két pontos előny még továbbjutást érhet.

Az Atleti hozta a papírformát és legyőzte a Feyenoordot, a Young Boys pedig alighanem biztosította Európa Ligás szereplését, miután 2-0-ra legyőzte a Crvena zvezdát.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

E csoport:
SS Lazio (olasz)-Celtic FC (skót) 2-0 (0-0)
gólszerzők: Immobile (82, 85.)

Feyenoord (holland)-Atlético Madrid (spanyol) 1-3 (0-1)
g.: Wieffer (77.) ill. Geertruida (14. – öngól), Hermoso (57.), Gimenez (81. – öngól)

H csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)-Royal Antwerp (belga) 1-0 (1-0)
g.: Matvilenko (12.)

FC Barcelona (spanyol)-FC Porto (portugál) 2-1 (1-1)
g.: Cancelo (32.), Félix (58.) ill. Pepe (30.)

F csoport:
Paris Saint-Germain (francia)-Newcastle United (angol) 1-1 (0-1)
g.: Mbappé (97.) ill. Isak (24.)

AC Milan (olasz)-Borussia Dortmund (német) 1-3 (1-1)
g.: Chukwueze (37.) ill. Reus (10.), Bynoe-Gittens (59.), Adeyemi (69.)

G csoport:
Manchester City (angol)-RB Leipzig (német) 3-2 (0-2)
g.: Haaland (55.), Foden (70.), Álvarez (87.) ill. Openda (13., 33.)

Young Boys (svájci)-Crvena zvezda (szerb) 2-0 (2-0)
g.: Nedeljkovic (8. – öngól), Blum (29.)

Olvasói sztorik