Élő Nemzetközi foci

Mindkét BL-negyeddöntős párharcban fordult a kocka a visszavágón

Aitor Alcalde - UEFA/UEFA via Getty Images
Aitor Alcalde - UEFA/UEFA via Getty Images

A Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund is megfordította a párharcát és továbbjutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A PSG meglepően gyengén muzsikált hazai pályán, Raphinha duplájával és Andreas Christensen góljaival végül 3-2-re győzött a Barcelona. A brazil újra betalált a visszavágón, de teljesen átalakult a játék képe, miután Araújót kiállította a játékvezető. Még a félidő vége előtt egyenlített a PSG, miután Bradley Barcola jól megverte egy az egyben az emberét, a keresztbe lőtt labdáját pedig Ousmane Dembélé lőtte a hálóba.

A második félidőben Vitinha távoli bombájával már a vezetést is megszerezte a PSG, majd Joao Cancelo egy elkésett becsúszással összehozott egy tizenegyest. Kylian Mbappé értékesítette a büntetőt, sőt a hajrában, amikor már rohant a gólért a Barca, még egy gólt lőtt egy kontra végén, ezzel el is döntötte a meccset, sőt a párharcot is. A hazai csapat frusztráltságát jól mutatja, hogy Xavi Hernández és a segédedző is piros lapot kapott.

Eközben a Borussia Dortmund is egygólos hátrányt dolgozott le, miután az Atlético Madrid vendégeként 2-1-re kikapott az első találkozón. A spanyolok bekkelni utaztak Németországba, de mindezt nem tették elég hatékonyan, mert Mats Hummels parádés löbböléséből Julian Brandt egy csellel megtolta a labdát, majd mázlival vezetést szerzett. Öt percre rá Ian Maatsen is betalált egy sarkazás után, szépen kilőtte a hosszú alsót.

Diego Simeone hármat cserélt, amely nagyon bejött, egy Mario Hermoso fejes után Hummels lőtt a saját kapujába véletlenül, aztán elbóbiskoltak a hazai védők és Ángel Correa második próbálkozásra egyenlített. Megrázta magát a Dortmund és előbb Niclas Füllkrug fejelt szép gólt, majd a gólpasszt adó Marcel Sabitzer is betalált, egy kipattanót okosan lőtt a bal alsó sarokba. Erre már nem felelt az Atleti, így kiesett.

Mindkét párharcban fordítás történt tehát, így aztán a Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund jutott legjobb négy közé. Egymással kell majd megvívniuk a londoni fináléhoz.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Barcelona-Paris Saint-Germain 1-4 (1-1)
Gólszerző: Raphinha (12.) ill. Dembélé (40.), Vitinha (54.), Mbappé (61. -tizenegyesből, 89.)
Kiállítva: Araújo (30.)

Az előző mérkőzés eredménye: 3-2. Továbbjutott a PSG 6-4-es összesítéssel.

Borussia Dortmund-Atlético Madrid 4-2 (2-0)
Gólszerző: Brandt (34.), Maatsen (39.), Füllkrug (71.), Sabitzer (74.) ill. Hummels (49. – öngól), Correa (64.)

Az előző mérkőzés eredménye: 1-2. Továbbjutott a Dortmund 5-4-es összesítéssel.

Mindkét párharcban fordítás történt

A Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund is megfordította a párharcát és továbbjutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A PSG hátrányba került ugyan, de Araújo kiállítása után az első félidőben egyenlített, térfélcsere után pedig minden hazai játékos hibáját könyörtelenül kihasználta. Vitinha távoli lövésével és Mbappé büntetőjével kénytelen volt támadni a Barca, a kontrából Mbappé állította be a végeredményt.

Eközben a Borussia Dortmund is ledolgozta hátrányát, az első félidőt 2-0-ra nyerte, ezért Diego Simeone szünetben hármat is cserélt. Ez meghozta az áttörést, egy mázlis góllal és Correa talpraesettségével egyenlített, de Füllkrug fejese és Sabitzer gólja továbblőtte a Dortmundot.

Mindkét párharcban fordítás történt tehát, így aztán a Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund jutott legjobb négy közé. Egymással kell majd megvívniuk a londoni fináléhoz.

Eldőlt, Mbappé továbblőtte a Paris Saint-Germaint

Raphinha szögletét még kiütötte Donnarumma, majd a túloldalról érkező labdával óriási lendülettel indult el Hakimi, megjátszotta Mbappét, aki viszont Ter Stegenbe lőtt. A kipattanót a csereként beállt Asensio bombázta kapura, de ezt is kitenyerelte a német, csakhogy Koundé felszabadítási kísérlete egy Barca-védőről Mbappé elé pattant, aki nem packázta el az újabb lehetőséget. Eldőlt a párharc.

Marquinhos úgy ünnepelt, mintha vébét nyert volna

Merthogy a társai eladták a labdát, Lewandowski lövésénél pedig úgy helyezkedett, hogy elakadt benne a lövés. Ne feledjük, egy barcelonai gól már elég lenne a hosszabbításhoz! Nem csoda, hogy a brazil nagyon örült a blokknak.

A Barca azért megy becsülettel

Donnarummának volt egy nagy védése Lewandowski próbálkozásánál és Raphinha is egyszer ellőtte a labdát a kapu előtt keresztbe. A PSG inkább ölné az időt és csak gurigázik, a hazai csapat időnként azért megrázza magát.

Egyenlített az Atleti!

Oda a kétgólos előnye a Dortmundnak. Ráadásul a németek saját maguknak köszönhetik, mert a komplett védelem elaludt egy kipattanónál. Aztán annak kipattanójánál is. Ángel Correa köszönte szépen.

Tizenegyesből növelte az előnyt a PSG

Joao Cancelo csúszott be meggondolatlanál és Dembélé lábát találta el. Megnézte persze a VAR is, de itt sincs sok vita. Kylian Mbappé állt a labda mögé, némi totyogást követően a jobb fölső sarokba lőtt.

Fabian Ruiz foghatja a fejét

Egy gyorsan, rövid passzokkal végigvitt támadás során jutott helyzetig a vendég együttes, de Fabian Ruiz kapu mellé gurított, pedig ígéretes szögből lőhetett nagyjából tíz méterről.

Alig folytatódott a meccs, máris betalált az Atleti!

Simeone teljesen megváltoztatta csapatát szünetben, hármat is cserélt, aminek négy perc alatt meg is lett az eredménye. Griezmann szögelete után Hermoso fejelt kapura, ebbe tette bele rettentően balszerencsésen a lábát Hummels. Öngóllal szépített az Atleti, a párharc pedig döntetlenre áll.

Itt a szünet mindkét meccsen

Dortmundban 2-0 áll az eredményjelzőn 45 percet követően, míg Dembélé azért tehetett volna, hogy a PSG vezetéssel vonuljon pihenőre. A belsőzése kapu mellé ment, így aztán 1-1 maradt az állás.

Hoppá, már a Dortmund áll továbbjutásra!

Maatsen lépett föl a támadáshoz, Brandt sarkazása után pedig a hosszú, bal alsó sarokba bombázott. Már 2-0 a német csapatnak, vagyis jelenleg már az Atleti áll kiesésre.

Xavi belecserélt

Muszáj volt, hiszen elveszített egy védőt. Lamine Yamalnak ennyi volt a meccs, be kell érnie egy gólpasszal. A helyén Inigo Martínez folytatta.

A Dortmund megcsinálta, egyenlített!

Hummels külsővel (!) löbbölte a labdát a védelem mögé, Brandt Witsel mellett megcsinált egy cselt, majd kiszorított szögből lőtt és a labda komoly flipperezés után a hálóban landolt. Kiegyenlítette párharcát a Dortmund.

Piros lap, emberelőnyben a PSG!

Barcola kapott labdát meglepően nagy üres területtel, Araújo utána is nyúlt, meg hátulról rá is esett, de még pont a tizenhatos előtt. Ezzel nehéz vitatkozni, de komoly fordulatot hozhat a mérkőzésen, emberhátrányban a Barca!

Itt az első Ter Stegen-védés!

Szép csendben csordogált mindkét meccs, amikor meghúzta Mbappé a váratlant és egy centereztés spiccel kapura tűzött. Ter Stegen nagy vetődéssel hárított, majd fél percre rá Koundé is kifejelte a PSG szupersztárjának próbálkozását.

Oblak közben kettőt is védett

Brandt éles szögből nem tudta meglepni, majd Ryerson jobbról ívelt középre, Witselről Adeyemi elé perdült a labda, aki kapásból ellőtte, de Oblak ezt is hárította. Próbálkozik a Dortmund, ahogy az várható is volt.

Raphinha ebben a párharcban többet tett a BL-ben, mint eddig bármikor

Érdekes statisztika, tíz BL-meccsen nulla gól volt a mérlege. Ebben a párharcban 88 perc alatt már hármat lőtt a PSG-nek.

Vezet a Barcelona, már megint Raphinha!

Bár ez most inkább Lamine Yamal érdeme. A fiatal támadó jobb szélen kapott labdát, megverte emberét egy az egyben, majd olyan erővel lőtt középre, hogy Raphinhának csak bele kellett tennie a lábát Hakimi mellett. Ezzel vezet a Barca és már két gól kell a PSG-nek a hosszabbításhoz is!

Ezt illett volna bevágni

Nem biztos, hogy lesz nagyobb esély BL-meccsen gólt lőni. Három perc alatt le lehetett volna dolgozni a hátrányt.

Olvasói sztorik